Tukumā vīrietis ar nereģistrētu gāzes ieroci tēmē uz garāmgājēju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls
Valsts policija. Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdien kāds vīrietis Tukumā tēmējis uz garāmgājēju ar nereģistrētu gāzes ieroci, un saistībā ar šo notikumu aizturētas vairākas personas, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Ceturtdien policijas Tukuma iecirknī saņemta informācija par kādā veikalā konstatētiem likumpārkāpumiem, tostarp arī par kādu paaugstinātas bīstamības notikumu. Veicot pārbaudi, likumsargi konstatēja, ka 1959.gadā dzimis vīrietis apmeklējis veikalu, nelietojot deguna un mutes aizsegu, kā arī tirdzniecības vietas priekštelpā lietojis alkoholu. Tāpat noskaidrots, ka vīrietis no savas virsjakas kabatas izņemt šaujamierocim līdzīgu priekšmetu un to nodevis 1983.gadā dzimušam vīrietim.

Izejot no veikala, gados jaunākais vīrietis ieroci tēmēja pret līdz šim nenoskaidrotu personu, tādējādi, iespējams, apdraudot viņas dzīvību un veselību.

Policisti 1959.gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā izņēma dezaktivētu un nereģistrētu gāzes ieroci "Umarex". Savukārt uz jautājumu, kāpēc ar ieroci tēmējis uz garāmgājēju, 37 gadus vecais vīrietis nespēja atbildēt.

Abas personas jau iepriekš ir nonākušas policijas redzeslokā par dažādiem administratīva un krimināla rakstura pārkāpumiem.

Kopumā Tukuma iecirknī ir sākti pieci administratīvā pārkāpuma procesi. Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā ir noteikts, ka par mutes un deguna aizsega nelietošanu normatīvajos aktos paredzētajos gadījumos piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 50 eiro. Savukārt par alkoholisko dzērienu lietošanu publiskā vietā piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 350 eiro.

Trīs administratīvā pārkāpuma procesi ir sākti par Ieroču aprites likuma pārkāpumiem. Par dezaktivēta ieroča aprites noteikumu pārkāpšanu fiziskajai personai piemēro naudas sodu no 50 līdz 500 eiro.

VP uzsver, ka nelikumīga ieroču glabāšana un lietošana ir nopietns drauds cilvēku veselībai un dzīvībai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu