Vāc parakstus par atļauju ministriem apiet vakcinācijas pret Covid-19 rindu (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā "Gaiļezers" tiek uzsākta farmācijas uzņēmumu "Pfizer" un "BioNTech" ražotās vakcīnas pret Covid-19 injicēšana. Ilustratīvs attēls.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā "Gaiļezers" tiek uzsākta farmācijas uzņēmumu "Pfizer" un "BioNTech" ražotās vakcīnas pret Covid-19 injicēšana. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par atļauju ministriem apiet vakcinācijas pret Covid-19 rindu.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Mārtiņš Vanags. Viņš norādīja, ka vēlas atbalstīt iespēju Ministru kabinetam un citām augstākajām amatpersonām, piemēram, Valsts prezidentam un Saeimas priekšsēdētājai vakcinēties pret Covid-19 ārpus pieņemtā vakcinācijas kalendāra.

"Nepārliecinātajai medicīnas nozares personāla un sabiedrības daļai šādi tiks rādīts piemērs par vakcīnas nekaitīgumu un drošumu. Iznākumā būs arī paredzami raitāka medicīnas personāla un vēlāk arī pārējās sabiedrības imunizācija pret Covid-19, nepieļaujot vīrusa nekontrolētu tālāko izplatību un ļaujot arī Latvijas tautsaimniecībai atkopties," uzsvēra Vanags.

Iniciatīvas pieteikumā skaidrots, ka nepieciešams paredzēt iespēju ārpus kārtas vakcinēt 13 ministrus, Ministru prezidentu, Valsts prezidentu, Saeimas priekšsēdētāju un, vēlams, papildu arī 32 padomniekus, kas strādā kopā ar minētajām amatpersonām, kopuā nodrošinot un rezervējot 94 vakcīnas no jau iepirktā daudzuma.

Vanags arī pārliecināts, ka būtu lieliski noorganizēt vakcinācijas procesa tiešraidi, nepārprotami parādot vakcinācijas procesu katram un visiem - kopumā 47 personām, papildus organizējot skaidrojoši informējošo sadaļu par Covid-19, vakcīnu pret to un sabiedrībā iesakņojušiem maldiem un puspatiesībām, ļaut sabiedrībai tiešsaistē arī uzdot jautājumus Ministru kabinetam. Šādas tiešraides būtu organizējamas sabiedriskajos medijos ar tiesībām to retranslēt arī privātajiem medijiem, norādīts idejas aprakstā.

Iniciatīvas autora ieskatā šādi sabiedrība iegūs nepārprotamu informāciju no Latvijas vadošajām amatpersonām, kā arī spēs kritiskāk izvērtēt šā brīža savstarpēji pretrunīgos dažādu avotu publicētos datus. Sabiedrība šādi gūs pārliecību, ka Ministru kabinets tiešām tic un uzticas pašu pieņemtajiem lēmumiem.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu