Būtiski samazina Rīgas domes tēriņus par "Rīgas satiksmes" autostāvvietu izmantošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas domes ēka.
Rīgas domes ēka. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas dome nolēmusi būtiski samazināt tēriņus par SIA "Rīgas satiksme" apsaimniekoto autostāvvietu izmantošanu deputātiem un atsevišķām domes struktūrvienībām.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domē, iepriekšējos gados pašvaldība stāvvietu apmaksai tērēja vairāk nekā 200 000 eiro.

Vislielākie izdevumi bija par stāvvietu apmaksu domes deputātiem. Viena atļauja maksas stāvvietu izmantošanai mēnesī pašvaldībai izmaksāja 250 eiro.

2019.gada sākumā līdz aprīlim atļaujas izmantoja 55 deputāti, bet no aprīļa līdz gada beigām - 54 deputāti.

2020.gadā līdz domes atlaišanai atļaujas izmantoja 55 deputāti, bet pēc ārkārtas vēlēšanām no 9.oktobra līdz 31.decembrim tās izmantoja 48 deputāti.

Pašlaik nolemts no 1.janvāra anulēt stāvvietu abonementus un līgums ar "Rīgas satiksmi" ir lauzts.

Rīgas domes sēdē, kurā tika lemts par pašvaldības budžetu un algu palielināšanu deputātiem, tika norādīts, ka daļa ietaupīto līdzekļu, kas līdz šim tika izmantoti stāvvietu apmaksai, tiks izlietoti algas paaugstināšanai deputātiem.

Savukārt atlikusī nauda tiks izlietot autostāvvietu apmaksai daudz mazākā apmērā.

Kā skaidro Rīgas domē, pašlaik norit darbs, lai konkurences apstākļos tiktu atrasts pakalpojumu sniedzējs, kas turpmāk nodrošinās Rīgas domes deputātiem iespēju ērti, un finanšu līdzekļu lietderīgas izlietošanas principam atbilstoši, veikt maksas autostāvvietu apmaksu.

Līdz brīdim, kad šāds pakalpojumu sniedzējs tiks atrasts, lai nodrošinātu transportlīdzekļu un autostāvvietu apmaksas pakalpojumus deputātam veicot pienākumus, ir nodrošināta iespēja izmantot "Rīgas satiksmes" piedāvāto "Riga Card" lietotni ar noteiktu ikmēneša limitu 50 eiro apmērā. 

"RigaCard" aplikāciju pašlaik pieteicies izmantot 41 deputāts. Pēc pašreizējām aplēsēm, ja deputāti izmantos maksimālo pieļaujamo limitu, tad domes tēriņi šim mērķim mēnesī būs aptuveni 2000 eiro, bet gadā - 24 000 eiro.

Rīgas domes deputātam var tikt arī piešķirts "Rīgas satiksmes" e-talons ar noteiktu ikmēneša limitu 50 eiro mēnesī sabiedriskā transporta pakalpojuma izmantošanai. Uz e-talonu pašlaik pieteikušies 11 deputāti.

Kā noskaidroja aģentūra LETA, bez deputātiem iepriekš 250 eiro stāvvietu atļaujas izmantoja arī departamenti un citas pašvaldības struktūras.

2020.gadā aģentūra "Rīgas gaisma" šim mērķim tērēja 12 000 eiro, Rīgas pilsētas būvvalde

 14 750 eiro, Īpašuma departaments - 33 000 eiro, Rīgas pašvaldības dzīvojamo māju privatizācijas komisija - 6000 eiro, Mājokļu un vides departaments - 6000 eiro, Rīgas pilsētas Vēlēšanu komisija - 3000 eiro un vēl tik pat daudz Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu