Ķibermanim piektā vieta PK posma četrinieku sacensībās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis svētdien Insbrukas trasē Īglsā izcīnīja dalītu piekto vietu Pasaules kausa (PK) sezonas pēdējās jeb ceturtajās četrinieku sacensībās, kamēr Oskars Melbārdis bija 12.pozīcijā.

Ķibermanim šajā Pasaules kausa sezonā tās bija pirmās un vienīgās četrinieku sacensības, taču tas netraucēs viņam piedalīties pasaules čempionātā. Viņš startēja kopā ar Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet olimpiskā čempiona Melbārža kamanas iestūma Lauris Kaufmanis, Intars Dambis un Edgars Nemme.

Abos braucienos startā un finišā nepārspēts bija titulētais vācietis Frančesko Frīdrihs. Otrais abos braucienos un arī summā bija austrietis Benjamins Maiers, kurš uzvarētājam zaudēja 0,22 sekundes, bet vēl 0,17 sekundes simtdaļas atpalika kanādietis Džastins Kripss, kurš abos braucienos bija trešais.

Johanness Lohners samierinājās ar vietu aiz goda pjedestāla, savam tautietim zaudējot 0,57 sekundes. Aiz viņa piecas sekundes simtdaļas palika Ķibermanis un krievs Rostislavs Gaitjukevičs, kuri abi dalīja piekto vietu. Melbārdis bija 1,16 sekundes lēnāks par uzvarētāju.

Ķibermanim abos braucienos startā bija otrais un trešais labākais laiks, bet finišā septītais un ceturtais. Melbārdim attiecīgi startā devītais un desmitais rezultāts, bet finišā - 12. un 13.vieta.

Šosezon visās četrās notikušajās četrinieku sacensībās uzvarēja Frīdrihs, kurš summā iekrāja 900 punktus. Otrais ar 830 punktiem bija Maiers, bet trešo vietu ar 794 punktiem ieņēma Kripss. Melbārdis ar trīs sacensībās sakrātiem 488 punktiem bija astotais, Ķibermaņa šodien iegūtie 184 punkti dod 23.vietu, bet Ralfs Bērziņš ar 68 punktiem ir 25.pozīcijā.

Kombinācijā ar 3585 punktiem uzvaras laurus plūca Frīdrihs, otrais ar 3221 punktu bija Lohners, bet trešais ar 2368 punktiem bija čehs Dominiks Dvoržāks. Ķibermanis un Melbārdis ar 2032 un 1928 punktiem bija attiecīgi septītie un astotie, bet Bērziņš ar 1484 punktiem ieņēma 15.pozīciju. 

Latvijas šā brīža vadošais bobsleja pilots Ķibermanis Covid-19 ierobežojumu un ikra muskuļa savainojuma dēļ Pasaules kausa apritē četriniekos šosezon nebija startējis vispār. Tāpēc viņš startēja ar pēdējo numuru.

Īglsā Ķibermanis uz goda pjedestāla Pasaules kausa četrinieku sacensībās kāpis vienreiz, izcīnot sudrabu pirms diviem gadiem.

Melbārdis šosezon piedalījies trīs četrinieku sacensībās, Sanktmoricā ieņemot piekto un Kēnigszē sesto pozīciju.

Karjeras laikā Melbārdim panākumu Īglsā netrūkst. 2012.gadā viņš kā pilots aizvadīja savu četrinieku līdz uzvarai pasaules junioru meistarsacīkstēs, 2014., 2015. un 2017.gadā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa posmā, 2016.gadā uzvarēja pasaules čempionātā, bet 2017.gada decembrī finišēja trešais Eiropas meistarsacīkstēs.

Arī rases starta rekords - 4,93 sekundes - kopš 2013.gada pieder Melbārdim, Daumantam Dreiškenam, Arvim Vilkastem un Intaram Dambim.

Ķibermanis un pārējā Latvijas izlase Covid-19 uzliesmojuma dēļ nestartēja šī gada sākumā Vinterbergā Pasaules kausa sacensībās, kas vienlaikus bija arī Eiropas čempionāts.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Tiesa, Siguldas trase šobrīd nav piemērota bobsleja četrinieku sacensībām, tāpēc Latvijā vienā posmā norisinājās divas vīru divnieku sacensības. Un arī divās sacensību nedēļās Insbrukā bobslejisti katru nedēļu aizvadīja divas sacensības divniekiem.

Pasaules kausa sezona noslēdzās ar posmu Īglsā, kas kalendārā aizvietojusi 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu trasi. Pēc tam Altenbergā tiks dalītas pasaules meistarsacīkšu medaļas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu