"Necietīšu, ka amatpersona melo." Ģirģens kritizē Ogres policijas vadību, kas pieķerta, pārkāpjot epidemioloģiskās drošības noteikumus (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sandis Ģirģens
Sandis Ģirģens Foto: Ieva Leiniša/LETA

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens kritizējis Ogres pašvaldības policijas vadību, kas tika pieķerta, uz vietas ieturot maltīti kafejnīcā, norādot, ka amatpersonām būtu jārāda piemērs sabiedrībai, vēstīja TV3 raidījums "Bez Tabu".

"Es vienmēr esmu cīnījies par to, lai amatpersonas augstākajā līmenī rādītu piemēru. Es nekad necietīšu, ka amatpersona melo! Pat ja ir sanākusi tāda situācija, jāatzīstas godīgi, jāatvainojas, nevis jāstāsta par kaut kādām specoperācijām vai citām muļķībām," sacīja ministrs.

Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieka Uģa Ulmaņa un Ērika Diča taisnošanās nešķit pārliecinoša arī Ogres domē.

"Sabiedriskās kārtības nodrošināšana ir viena no pašvaldības funkcijām. Ja tie, kuriem jānodrošina sabiedriskā kārtība, proti, pašvaldības policija, tās vadība tiek redzēta šādā situācijā, tādā gadījumā pašvaldības reputācija cieš," raidījumā sacīja Ogres novada domes priekšsēdētāja vietnieks Gints Sīviņš.

"Tas nevar palikt bez reakcijas. Ir grauta pašvaldības reputācija. Dots termiņš, kurā tiks izvērtēts šis gadījums. Es domāju, ka pieņemsim pareizo lēmumu."

Jau vēstīts, ka 13. janvārī raidījumā "Bez Tabu" nofilmētā video materiālā kafejnīcā "Rush Cafe" Ogrē, pārkāpjot epidemioloģiskās drošības prasības, maltīti ieturēja Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieks un viņa vietnieks. 21. janvārī Ogres novada domes deputāti lēma uz pārbaudes laiku līdz trīs mēnešiem abas minētās personas atstādināt no amata. Pārbaude sākta jau raidījuma publicēšanas nedēļā nedēļā

Gan pašvaldības policijas priekšnieks Uģis Ulmanis, gan vietnieks Ēriks Dičs trešdien pašvaldībā iesnieguši paskaidrojumus. Jānorāda gan, ka jau 11. janvārī pēc video materiāla uzņemšanas kafejnīcā Uģis Ulmanis informēja pašvaldību, skaidrojot, ka kafejnīcā ēduši, veicot it kā tā saucamo kontrolpirkumu, bet vēlāk šo liecību mainīja.

Dana Bārbale, Ogres novada pašvaldības izpilddirektora vietniece iepriekš ReTV norādīja: "Pēc pašvaldības rīcībā esošās informācijas, pašvaldības policijas priekšnieks Uģis Ulmanis līdz vakardienai, līdz paskaidrojuma iesniegšanas brīdim, nav atsaucis vai precizējis iepriekš sniegto informāciju. Savukārt, savā paskaidrojumā viņš norāda, ka ir kļūdījies juridiskajā terminā, ka ir nevis veicis kontrolpirkumu, bet gan kontroles darbības."

Video: "Bez Tabu" sižets

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu