Ar Covid-19 inficējies un hospitalizēts simtgadnieks Kapteinis Toms

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Britu simtgadnieks Toms Mūrs, kurš plašāk pazīstams kā Kapteinis Toms un kurš pandēmijas laikā savācis miljoniem mārciņu, lai palīdzētu Lielbritānijas nacionālajam veselības dienestam, hospitalizēts pēc inficēšanās ar Covid-19, svētdien, 31. janvārī, paziņojusi viņa meita.

Par sirmgalvja nonākšanu slimnīcā viņa meita Hanna Ingrama-Mūra paziņoja tviterī.

"Pēdējās dažas nedēļas viņš ārstējās no pneimonijas un pagājušajā nedēļā uzrādīja pozitīvu Covid-19 testu. Viņš bija mājās ar mums līdz šodienai, kad viņam bija nepieciešama palīdzība elpot. Viņš ir slimnīcā, taču nav intensīvās aprūpes nodaļā," rakstīja sieviete.

Viņa sacīja, ka Kaptenis Toms saņem "izcilu" aprūpi. Ingrama-Mūra piebilda, ka "cerams viņš atgriezīsies mājās tik drīz, cik vien iespējams".

Pēc ziņām par sirmgalvja hospitalizāciju, viņam plaši izskanēja atbasts.

Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons tviterī rakstīja, ka domās ir ar Mūru un viņa ģimeni.

"Tu iedvesmoji veselu nāciju, un es zinu, ka visi tev vēlam pilnīgu atlabšanu," rakstīja Džonsons.

Ar laba vēlējumiem dalījās arī britu opozīcijas līmenis Kīrs Stārmers, sacīdams: "Visa nācija cer, ka tu drīz izveseļosies. Tu mums visiem esi bijis iedvesmas avots šīs krīzes laikā."

Jau vēstīts, ka Otrā pasaules kara veterāns Toms Mūrs, kurš pēc gūžas salaušanas pārvietojies tikai ar ratiņkrēslu un pēc operācijas tikai ar staigāšanas rāmi, uzstādīja sev mērķi pirms savas 100. dzimšanas dienas nostaigāt 100 apļus (simts reizes pa 25 metriem) pa savu pagalmu Jorkšīrā.

Sākotnēji Mūrs bija domājis ziedojumos savākt 1000 sterliņu mārciņu, tomēr ziedotāji izrādījās ļoti aktīvi un saziedojuši vairāk nekā 30 miljonu sterliņu mārciņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu