Milžu cīņas turpinās. Kas provizoriski varētu ieņemt "Google" vietu Austrālijā?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Hannah McKay/REUTERS

Austrālijas premjerministrs Skots Morisons šodien, 1. februarī, paziņoja, ka tehnoloģiju kompānija "Microsoft" ir pārliecināta, ka tā var "aizpildīt tukšumu", ja "Google" izpildīs solītos draudus, aizejot no Austrālijas meklētājprogrammu tirgus, ziņo AP.

"Google" izpilddirektors pagājušajā mēnesī Senāta sēdē sacīja, ka, visticamāk, Austrālijā nebūs pieejama "Google" meklētājprogramma, ja tās valdība turpinās plānus likt tehnoloģiju gigantam maksāt par ziņu saturu pārpublicēšanu.

Morisons sacīja, ka kopš tā laika viņš ir runājis ar "Microsoft" izpilddirektoru Satju Nadellu par meklētājprogrammu “Bing”, kas varētu aizpildīt "Google" vietu Austrālijā.

"Es varu jums paziņot, ka "Microsoft" ir diezgan pārliecināts," ka austrāliešiem nebūs sliktāk, Morisons pastāstīja Austrālijas Nacionālajam preses klubam.

"Ja šajā valstī ir ilgtspējīga un komerciāli atbalstīta ziņu vide, tad tas ir vitāli svarīgi demokrātijas funkcionēšanai," Morisons piebilda.

Kaut arī "Bing" ir Austrālijas otrā populārākā meklētājprogramma, tā aizņemt tikai 3,7% no meklētājprogrammu tirgus.

Kā ziņots iepriekš, Austrālija sākumā ierosināja brīvprātīgu rīcības kodeksu šāda likuma vietā, bet pastiprināja savu nostāju, kad bija izlēmusi, ka "nevienlīdzīga pozīcija" starp tradicionālajiem mediju uzņēmumiem un digitālajiem milžiem neļautu noslēgt godīgas vienošanās. 

Austrālijas nostāja mainījās pēc šajā valstī veikta pētījuma, kurā konstatēts, ka no katriem 100 dolāriem, kas tiek iztērēti par interneta reklāmām, "Google" iegūst 53 dolārus, bet "Facebook" - 28 dolārus.

Likuma projekts, kas pērn tika iesniegts parlamentā, ir ar mērķi piespiest "Google" un "Facebook" maksāt Austrālijas mediju organizācijām par to ziņu satura rādīšanu, vai maksāt soda naudas miljoniem dolāru apmērā. Šis ir viens no pasaulē agresīvākajiem mēģinājumiem iegrožot abu ASV digitālo milžu varu. 

Pēc šī likuma abiem ASV uzņēmumiem būs jāmaksā kompensācijas dažādiem Austrālijas medjiem plašā diapazonā - no Ruperta Mērdoka uzņēmuma "News Corp." līdz valsts raidsabiedrībām ABC un SBS. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu