Kristīne Virsnīte dalās pārdomās par drosmīgu lēmumu, ko pieņēmusi viņas meita (40)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristīne Virsnīte
Kristīne Virsnīte Foto: publicitātes

TV personība Kristīne Virsnīte sociālajos tīklos dalījās ar ierakstu, kurā atklāja, ka viņas 12 gadus vecā meita izlēmusi nogriezt pavisam īsus matus. Publikācijā viņa arī neslēpa savas sajūtas par šādu atvases lēmumu.

"Mana divpadsmit gadus vecā meita vakar nogrieza matus. Īsus. Pavisam īsus. Vīrs ar matu dzenamo mašīnīti brauca pāri skaistajiem, biezajiem matiem, un tie viegli krita man pie kājām. Sēdēju blakus un mēģināju saprast, kā par to jūtos.

Ļoti daudzi tūkstoši no jums teica, ka nekad neko tādu neatļautu savām meitām.

Es saņēmu simtiem vēstuļu, ka Ame ir drosmīga, es esmu drosmīga, cik apbrīnojami redzēt, ka ļaujam cilvēkam izpausties, taču arī daudz nosodījuma, ka tagad Ame izskatās kā puika un nav jāļauj bērnam visu, ko viņš sagrib.

Un, ja nu nožēlo? Ko tad? Taču vakardiena man bija milzīga skola - saprast, ka mana bērna mati nepieder man, tāpat arī mana bērna dzīve. Amēlija nav es un es neesmu Amēlija.

Kāpēc mēs tik ļoti vēlamies, lai bērni izskatās tā, kā mēs gribam, neļaujot viņiem izskatīties tā, kā viņi paši to vēlas? Kāpēc mums ir svarīgi, lai bērni runā to, ko mēs vēlamies, lai ir pareizi, lai neatšķiras? Tie ir tikai mati un kaut kā ir sagadījies, ka mati mēdz ataugt, taču tik jaudīga cilvēku reakcija.

Kāpēc es piekritu Ames vēlmei nogriezt matus? Jo es ticu, ka ļaujot, viņa jūtas atbalstīta, viņa zina, ka es nevaldu pār viņu, es esmu viņas dzīvē pavadonis, nevis saimnieks un šis lēmums nekaitē neviena cita cilvēka dzīvei. Ja pienāks diena, kad Amēlija jutīs, ka nogriezt matus nebija sakarīgs lēmums, tā būs viņas mācībstunda, ka katram solim, kuru speram dzīvē, ir sekas un par sekām mēs uzņemamies atbildību. Es ticu, ka tā rodas forši pieaugušie, kurus atbildība nebiedē.

Un tagad tā pavisam godīgi aprunājieties ar sevi, kāpēc tā būtu katastrofa, ja jūsu meitas ko tādu vēlētos paveikt? Kāpēc jūs raudat, ja meita sev nogriež matus? Kāpēc absolūti svešas pusaudžu meitenes matu nogriešana izraisa tik stipri bangojošas sajūtas? Jo jūsu dzīve jau no tā nemainās ne uz sliktu, ne labu.

Kas tur patiesībā slēpjas? Kas ir tie mūsu aizspriedumi, kuri ir tik spēcīgi un foršu dzīvošanu ierobežojoši? Aprunājieties gan, atklāsiet par sevi daudz vērtīga. Es atklāju.

P.S Un vēl es nevēlos būt mamma četrdesmitgadniekiem, kuri tā arī nav iemācījušies paši pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, jo es to neļāvu. Tā nav vienkārša skola, jo jāmācās uzticēties savam bērnam," rakstīja Virsnīte.

Pie ieraksta TV personība saņēma neskaitāmus atbalsta vārdus, tai skaitā no sabiedrībā pazīstamām personām, piemēram, aktrises Dārtas Danevičas, kura arī šobrīd ir bērniņa gaidībās. 

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu