Sola bargu ziemas turpinājumu. Jaunākās sinoptiķu prognozes februāra sākumam (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sals. Ilustratīvs attēls
Sals. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Snigšana ar sniega segas pieaugumu 2-4 cm gaidāma nedēļas sākumā, nedēļas otrajā pusē vien vietām gaidāms sniegs. Nedēļas vidū no ziemeļiem Latviju sasniegs aukstāka gaisa masa, pēc šī brīža prognozēm nedēļas nogalē termometra stabiņš vietām austrumos varētu pietuvoties -20° atzīmei, ziņo Latvijas vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Nedēļas sākumā Latvijas teritoriju šķērsos neliels ciklons, kas līdzi nesīs nokrišņus - pirmdien austrumu daļā, bet otrdien daudzviet gaidāms sniegs, sniega sega pieaugs par 2-4 cm.

Debesis lielākoties klās mākoņi, tomēr brīžiem skaidrosies. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš un gaisa temperatūra visā valsts teritorijā pirmdien būs +2…-2° robežās, naktī uz otrdienu tā daudzviet pazemināsies līdz -5…-10°, savukārt otrdien dienā tā pieturēsies 0…-5° robežās.

Sākot no trešdienas, Latvijā pakāpeniski ieplūdīs aukstāka gaisa masa un laika apstākļus noteiks augsta spiediena apgabals.

Darba nedēļas otrajā pusē snigšana gaidāma vien vietām.

Pūtīs lēns vējš, termometra stabiņš naktīs pakāpeniski noslīdēs līdz -8…-13° atzīmei, siltāks būs vien vietām piekrastes rajonos, tur līdz -2…-7°, dienās savukārt nebūs siltāk par -1…-6°, austrumu daļā -5…-10°.

Pēc šī brīža prognozēm nedēļas nogalē starp mākoņiem biežāk uzspīdēs saule un ievērojami nokrišņi nav gaidāmi.

Termometra stabiņš naktīs daudzviet sasniegs -15°, bet vietām var noslīdēt arī līdz -20° atzīmei, arī dienās saglabāsies sals.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu