"Makgregors zaudēja daudz vairāk nekā vienu cīņu." Apskatnieks skarbi komentē īru cīkstoņa nākotni UFC

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Konors Makgregors
Konors Makgregors Foto: Reuters/ScanPix

Ar visai skarbu spriedumu pēc Konora Makgregora zaudējuma nācis klajā pazīstamā cīņas sporta portāla "Bloody Elbow" apskatnieks Trents Reinsmits.

Konors Makgregors 24. janvārī atgriešanās cīņā pēc gadu ilgas pauzes ar tehnisko nokautu piedzīvoja zaudējumu pret Dastinu Porjē. Šis īram bija trešais zaudējums pēdējos sešos MMA dueļos un neizbēgami rodas jautājumi par viņa nākotni cīņas sportā.

Porjē cīņa kā pakāpiens pirms potenciālā boksa mača pret Meniju Pakjao

Laikā, kad abi Porjē un Makgregors cīņu tikai apsprieda sociālajos tīklos, abi cīkstoņi apzinājās, ka īrs gatavojas duelim ar leģendāro Meniju Pakjao. Porjē sociālajos tīklos norādīja, ka Makgregors gribot aizvadīt cīņu pret kreili (Porjē ir kreilis), lai labāk sagatavotos cīņai pret Pakjao.

Uz ko Makgregors atbildēja: "Pareizi. Kreilis ar boksa stilu. Turpinu slīpēt savas MMA prasmes pret sīkstu pretinieku pirms cīņas pret Meniju. Nav viegli lēkāt starp abiem sporta veidiem. Tikai gribu uzturēt formu."

Reinsmits arī norādīja, ka Makgregors Porjē uzskatīja par nieka pakāpienu pirms karjeras otrās boksa cīņas. Galu galā, 2014. gadā Makgregors amerikāni jau vienreiz nokautēja. Apskatnieks norādīja, ka pēc viņa domām īrs ir gaidījis līdzīgu rezultātu, pirms lielās naudas summas iekasēšanas pret Pakjao.

"Bet tā nenotika. Kāds aizmirsa Makgregoru informēt, ka šī cīņa pret Porjē ir MMA cīņa nevis boksa mačs. Porjē šo neganto faktu atcerējās un nodauzīja Konora priekšējo kāju, kas noveda arī pie otrā raunda pārsteiguma," norādīja Reinsmits.

Ar Makgregora zaudējumu pret cīkstoni, kurš pārsvarā tomēr paļaujas uz boksa elementiem, vismaz pagaidām ir izkūpējusi arī iecerētā cīņa pret Pakjao, jo boksera menedžeris ir norādījis, ka šobrīd pieprasījums pēc šāda dueļa ir zems.

Konoram attaisnojumu nav

Kā jau minēts, Makgregoram šis bija trešais zaudējums pēdējās sešās cīņās. Jāatzīmē, ka pārējās neveiksmes viņš cieta pēc sāpju paņēmiena. Bet šoreiz zaudējums tika piedzīvots stājā. Tieši tāpēc apskatnieks arī uzsver, ka Makgregoram attaisnojumu īsti neesot.

"Ja Makgregors būtu zaudējis pēc tiesnešu lēmuma vai arī ar sāpju paņēmienu, viņš, iespējams, būtu ticis pie cīņas pret Pakjao. Bet pēc pirmā nokauta karjeras laikā? Būs grūti pārdot cīņu pret vienu no titulētākajiem boksa praktiķiem, kad tu pēdējā duelī tiki nokautēts MMA cīņā," raksta Reinsmits.

Tāpat apskatnieks uzskata, ka ar šo zaudējumu Makgregors ir zaudējis interesi arī "ikdienas" fanu vidū, kas MMA padziļināti neseko.

"Konors varēja norādīt uz zaudējumiem ar sāpju paņēmieniem pret Diazu un Nurmagomedovu, pārliecinot savus fanus, ka viņš zaudēja, jo pārsvarā cīnās stājā. Bet tikt nokautētam? Šeit attaisnojumus nevarēs atrast neviens, izņemot fanus, kas akli tic [Makgregoram]," norādīja apskatnieks. 

Kritums arī MMA

Makgregors neapšaubāmi ir UFC visu laiku spožākā zvaigzne. Vismaz, skatoties no finansiālā aspekta. Tas nav pieņēmums, bet gan fakts, jo sešos visu laiku ienesīgākajos cīņu vakaros (skatoties pēc pārdotajiem tiešsaistes abonementiem) ir atrodams tieši Makgregora vārds. 

Tomēr apskatnieks paredz, ka ar šo zaudējumu samazināties varētu arī īra spēja piesaistīt skatītājus tādā līmenī kā iepriekš.

"Atskaitot triloģijas cīņu pret Porjē un Diazu, kā arī revanša cīņu pret Nurmagomedovu, es nedomāju, ka Makgregora pārdoto tiešsaistes abonementu cipari sasniegs tādu "stratosfēru" kā līdz šim," rakstīja Reinsmits.

Žurnālists paralēles arī velk paralēles starp Makgregoru un leģendāro Maiku Taisonu, norādot, ka Dzelzs Maika laikos cilvēki nevēlējās riskēt un samaksāt par pusotru minūti garu cīņu. Viņš uzskata, ka Makgregora atbalstītāji var padomāt divreiz tagad, kad viņu elks ir piedzīvojis pirmo karjeras zaudējumu ar nokautu.

Tāpat Reinsmits arī uzskata, ka Makgregoram pirms nākamās cīņas pārrunās ar UFC nevarēs dodies no spēka pozīcijas, kā tas ir bijis līdz šim. Līdz ar to nevar izslēgt domu, ka viņa atalgojums nākamajā cīņā var būt mazāks, kas savukārt, bijušo divu divīziju čempionu aizvainotu, pēc kā pasauli "šokētu" Makgregora ceturtais paziņojums par karjeras noslēgšanu.

"Konors Makgregors zaudēja daudz vairāk nekā vienu cīņu. Ir grūti noticēt, ka viņš šajā karjeras stadijā ir tikai vēl viens cīkstonis, kurš cenšas iekļūt vieglā svara top pieci. Viņam sevi ir jāpierāda gan faniem, kas par MMA interesējas padziļināti, gan arī atbalstītājiem, kas fano virspusēji. Izsakoties pavisam tieši - Dastins Porjē Konoru Makgregoru padarīja par parastu vieglā svara divīzijas augšgala cīkstoni," nobeigumā rakstīja Reinsmits.

Makgregors savas karjeras laikā ir izcīnījis 22 panākumus, piedzīvojot piecus zaudējumus.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu