Janvāra vidējā gaisa temperatūra bijusi atbilstoša klimatiskajai normai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki sabiedriskā transporta pieturā.
Cilvēki sabiedriskā transporta pieturā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Janvāra vidējā gaisa temperatūra valstī bija -3,2 grādi, kas atbilst klimatiskajai normai, un arī nokrišņu daudzums bija tuvu normai, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Līdz ar to pirmo reizi kopš 2020.gada jūlija mēneša vidējā gaisa temperatūra Latvijā nav pārsniegusi normu.

Janvāra pirmā dekāde bija 1,2 grādus siltāka par normu, mēneša vidū gaisa temperatūra noslīdēja 4,7 grādus zem normas, bet mēneša pēdējo 11 diennakšu vidējā gaisa temperatūra pakāpās 3,2 grādus virs normas.

Visaugstākā gaisa temperatūra bija +6,6 grādi 22.janvārī Liepājā, bet viszemāk - līdz -31 grādam - termometra stabiņš noslīdēja 17.datumā Staļģenē, un tas bija lielākais sals Latvijā kopš 2017.gada janvāra.

Mēneša gaitā tika atkārtoti trīs temperatūras rekordi, bet jauns rekords tika sasniegts tikai vienreiz - 22.janvārī Ainažos, gaisam sasilstot līdz +6,1 grādam.

Kopējais nokrišņu daudzums atbilstoši provizoriskiem datiem janvārī Latvijā vidēji bija 46,5 milimetri jeb 92% no mēneša normas. Visvairāk nokrišņu - 77 milimetri - bija Ogres novada Lielpečos, bet vismazāk lija un sniga Rūjienā, kur nokrišņu summa bija 22 milimetri.

Vidēji Latvijā janvārī bija 12 diennaktis ar nokrišņu daudzumu vismaz viens milimetrs. Visvairāk šādu diennakšu bija Liepājā - 18 diennaktis, - bet Jelgavā bija tikai septiņas šādas diennaktis.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums Latvijā janvārī bija 89% - no 86% Rīgā līdz 93% Alūksnē.

Stiprākās vēja brāzmas - 20,8 metri sekundē - tika novērotas 12.janvārī Liepājā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu