Džo Baidena administrācija pieļāvusi savu pirmo lielo kļūdu neilgās prezidentūras laikā (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kamala Herisa, Džo Baidens.
Kamala Herisa, Džo Baidens. Foto: Shutterstock. TVNET kolāža

ASV politikā ir zelta likums – nejaukties citu štatu pārvaldībā, ja nevēlies "nepatikšanas". Viceprezidente Kamala Herisa pagājušās nedēļas beigās sniedza interviju vietējai Rietumvirdžīnijas televīzijas stacijai, kuras mērķis bija tieši izdarīt spiedienu uz Rietumvirdžīnijas senatoru Džo Mančinu, lai atbalstītu Baidena administrācijas 1,9 triljonu dolāru izstrādāto Covid-19 stimula plānu, ziņo CNN.

"Rietumvirdžīnijā viena no septiņām ģimenēm savu mājsaimniecību raksturo kā izsalkušu, viena no sešām nevar samaksāt īri, un katrs ceturtais mazais uzņēmums pastāvīgi slēdz darbību, tāpēc tas ir liels jautājums Rietumvirdžīnijā un visā valstī," Herisa sacīja.

"Tāpēc prezidents un es piedāvājam Amerikas glābšanas plānu," Herisa piebilda.

Senators līdz šim ir pretojies Covid-19 stimula plāna pieņemšanai.

Senators Džo Mančins, noklausoties interviju ar Harisu, sacīja: "Es redzēju interviju, es tai neticu. Mēs centīsimies atrast ceļu uz priekšu, bet mums ir jāstrādā kopā. Šis nav veids, kā strādāt kopā," Mančins sacīja.

Reaģējot uz Mančina izteikumiem, Baltais nams nedēļas nogalē sazinājās ar senatoru, lai izrunātu notikušo situāciju.

"Mēs esam sazinājušies ar senatoru Mančinu un turpināsim virzīties uz priekšu," pirmdien, 1. februārī, paziņoja Baltā nama preses sekretāre Jena Psaki. Tomēr preses sekretāre atteicās apstiprināt par to, vai Baidena administrācija tieši paredzēja izdarīt spiedienu uz Mančinu.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu