IIHF oficiāli paziņo 2021. gada hokeja PČ rīkotājvalsti (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases spēlētāji
Latvijas hokeja izlases spēlētāji Foto: AFP / Scanpix

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) otrdien ir nākusi klajā ar paziņojumu par 2021. gada pasaules hokeja čempionāta rīkotājvalsti.

Oriģināli tika paredzēts, ka čempionātu organizēs Latvija un Baltkrievija, katrai no valstīm uzņemoties atbildību par vienu turnīra apakšgrupu.

Tomēr, ņemot vērā politisko situāciju Baltkrievijā, Minskai tiesības rīkot savu grupu tika atņemtas. Pēcāk uz iespēju rīkot vienu čempionāta grupu pieteicās Slovākijas pilsēta Bratislava un Dānijas pilsēta Herninga.

Tagad, konsultējoties ar IIHF darba grupu, ir pieņemts lēmums čempionātu rīkot tikai Rīgā.

Jau iepriekš IIHF prezidents Renē Fāzels izskatīja iespēju rīkot čempionātu vienā valstī. Aizvadītās nedēļas otrajā pusē Rīgā viesojās IIHF pārstāvji, lai izvērtētu Latvijas iespēju sarīkot turnīru vienatnē.

Tiek ziņots, ka Pasaules čempionātā Rīgā galvenā spēļu norises vieta būs "Arēna Rīga", kurā notiks B grupas spēles, divas ceturtdaļfināla spēles, pusfināli un spēles par medaļām.

Otrā norises vieta būs Olimpiskais sporta centrs, kas tiks pārveidots par 6000 skatītājus ietilpinošu ledus halli. Tajā notiks A grupas un divas ceturtdaļfināla spēles.

"Daugavas" stadiona ledus halle kalpos kā treniņu arēna ar diviem ledus laukumiem. Halle šobrīd tiek būvēta, un to plānots pabeigt līdz marta beigām.

Visas 16 iesaistītās komandas tiks izmitinātas vienā viesnīcā.

Tiek atzīmēts, ka "Arēna Rīga" un Olimpiskais sporta centrs atrodas aptuveni 150 metru attālumā viens no otra, kas nepieciešamības gadījumā IIHF ļaus īstenot "burbuļa" koncepciju.

Savukārt, ja Covid-19 situācija Latvijā uzlabotos tik ļoti, ka skatītājiem būtu atļauts vērot spēles klātienē, IIHF kopā ar sacensību Organizācijas komiteju būtu gatava trīs dienu laikā kopš Latvijas valdības akcepta noorganizēt biļešu tirdzniecību.

"Es vēlos pateikties mūsu biedriem no Dānijas un Slovākijas par vēlmi uzņemties pasaules meistarsacīkšu organizēšanas pienākumus tik īsā laikā," sacīja IIHF prezidents Renē Fāzels. "Tomēr galu galā Padome uzskatīja, ka visa turnīra rīkošana vienā valstī ļauj mums būt elastīgiem. Mēs varam atrast rentablus risinājumus "burbuļa" koncepcijas realizēšanai, bet varam visu sagatavot arī tam, lai uzņemtu līdzjutējus pasaules čempionātā, ja tas būs droši," informēja Fāzels.

Paredzēts, ka čempionāts sāksies 21. maijā, bet fināla mačs tiks aizvadīts 6. jūnijā. Latvijas valstsvienība šogad kopā ar Kanādu, Somiju, Vāciju, ASV, Norvēģiju, Itāliju un Kazahstānu spēlēs B grupā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu