"Mūsu modelī var strādāt visi veikali." Vitenbergs iepazīstina ar jaunajiem tirdzniecības ierobežojumiem, ko piedāvās MK sēdē (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Iepriekš premjers izteicies, ka, lai gan uz būtiskiem Covid-19 ierobežojumiem mazinājumiem vēl nevar cerēt, valdība varētu pārskatīt tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas ierobežojumus, padarot tos jēdzīgākus. Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs ("KPV LV") rosina pastiprinātos drošības apstākļos Covid-19 pandēmijas laikā atļaut strādāt visiem tirdzniecības uzņēmumiem un tirgot visas preču grupas, vēstīts Latvijas Radio raidījumā "Labrīt".

Ekonomikas ministrs intervijā Latvijas Radio apliecināja, ka pašlaik nevar runāt par ierobežojumu atvieglošanu vai strādāšanu ierastajā ritmā. 

"Par atvieglojumiem šeit nevar būt ne runas, būs pat daļa pastiprinājumu, bet mēs izlīdzinātu iespējas gan cilvēkiem iegādāties nepieciešamos produktus, gan uzņēmumiem strādāt vienādos apstākļos," sacīja Vitenbergs.

Ministrija piedāvā mainīt konceptu, kāds bijis līdz šim. "Nav jau noslēpums, ka Ekonomikas ministriju esošais regulējums īsti nav apmierinājis un preču saraksta piedāvājums, kas tapis operatīvajā vadības grupā, nav līdz galam īsti ilgtspējīgs modelis.

Tad mēs nācām kopā ar nozari, lai radītu tādu drošu un viegli uzraugāmu tirdzniecības modeli, ko būtu iespējams piemērot ilgtermiņā," radio sacīja Vitenbergs.

Iecere ir visiem tirdzniecības nozares uzņēmumiem radīt vienādus apstākļus. "Mūsu modelī paredzam, ka var strādāt visi veikali – gan mazi, gan lieli," radio pastāstīja ministrs.

LTV raidījumā "Rīta Panorāma" ministrs piebilda – ja nepanāks vienošanos par visu veikalu atvēršanu, tomēr grāmatnīcām jābūt tajā veikalu grupai, kurai jāļauj strādāt. Viņaprāt, par to būs iespējams vienoties. Vienlaikus varētu noteikt virkni epidemioloģisko prasību. Vitenbergs minēja, ka vienam klientam atvēlamo kvadrātmetru skaitu tirdzniecības vietās varētu palielināt no 15 uz 25.

Par šo un citiem lēmumiem Ministru kabinets spriež otrdien, 2. februārī. 2. Vitenbergs Latvijas Radio lēsa, ka Ministru kabineta sēde būs gara.

"Covid-19 Latvijā uzkavējoties ilgāk, nekā sākotnēji tika gaidīts, jautājumi, kā dzīvot Covid-19 laikā, kļūst aktuālāki," piebilda politiķis.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu