Cilvēks naudas koks - noskaidrots, kādu summu Mesi pēdējo četru gadu laikā atnesis FC "Barcelona"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lionels Mesi
Lionels Mesi Foto: AFP / Scanpix

Spānijas medijs "Sport.es" ir noskaidrojis, kādu naudas summu sava šā brīža līguma ietvaros futbola klubam FC "Barcelona" ir nopelnījis viņu zvaigzne Lionels Mesi.

Jau iepriekš tika izziņots, ka Lionela Mesi 2017. gadā noslēgtais līgums, kas beidzas 2021. gadā, argentīnietim paredz 555 miljonu eiro lielu kopējo algu.

Lai gan aprēķināts, ka "Barcelona" šo četru gadu laikā par Mesi algā iztērēto naudu būtu spējusi nokomplektēt zvaigžņotu vienpadsmitnieku, argentīnietis klubam ir devis milzu pienesumu ne tikai laukumā, bet arī ārpus tā.

Kā ziņo "Sport.es" pēdējo četru gadu laikā FC "Barcelona" pateicoties Mesi vārdu vien ir nopelnījusi 619,2 miljonus eiro. Līdz šim Katalonijas klubs argentīnieša algā ir iztērējusi 383,6 miljonus eiro, var secināt, ka Mesi savam klubam pēdējo nepilnu četru gadu laikā ir ienesis 235,6 miljonu eiro peļņu.

Tāpat ir aprēķināts, ka no Mesi vārda gūtie ienākumi sastāda teju trešdaļu jeb 30% no "Barcelona" kopējiem ienākumiem šajā laika periodā.

Aizvadītajā vasarā 33 gadus vecais Mesi paziņoja, ka vēlas pamest vienīgo klubu, ko pārstāvējis savas profesionālās karjeras laikā. Tomēr abām pusēm izdevās nonākt pie kopsaucēja un argentīnietis Katalonijas futbola gigantu pārstāv arī šajā sezonā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu