"Viņš apgānīja Porjē, apgānīja Toniju..." Bijušais pagaidu čempions asi kritizē UFC prezidentu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Deina Vaits un Džastins Geiči
Deina Vaits un Džastins Geiči Foto: Reuters/ScanPix/Apollo kolāža

Savas domas par "haosu" UFC vieglā svara divīzijā sarunā ar portālu "MMA Junkie" ir paudis bijušais šīs svara kategorijas pagaidu čempions Džastins Geiči.

Šobrīd par potenciālo titula cīņu vieglajā svarā izskan visdažādākie varianti. Vairums ekspertu uzskata, ka Dastins Porjē pēc uzvaras pār Konoru Makgregoru ir pelnījis cīnīties par čempiona jostu.

Tomēr vieglajā svarā uz čempiona jostu netrūkst pretendentu, kuru skaitā ir arī nesen no "Bellator" piesaistītais cīkstonis Maikls Čendlers, kurš Geiči un Habiba Nurmagomedova cīņai bija pieaicināts kā rezerves cīkstonis.

Porjē vairākkārt ir izteicies, ka nevēlas par jostu cīnīties ar Čendleru, jo uzskata, ka Čendleram vēl būtu nepieciešams uzvarēt kādu augstu profila cīkstoni. Porjē sarunā ar Arielu Helvani pat atzina, ka būtu gatavs paiet otrajā plānā un ļaut Čendleram cīnīties par titulu ar citu vieglā svara zvaigzni Čārlzu Oliveiru. Amerikānis kā pamatojumu šādam lēmumam vēlreiz uzsvēra faktu par Čendlera īso karjeru UFC.

Līdzīgās domās ir Geiči, kurš arī iepriekš ir kritis no Porjē rokas.

"Iemesls tam, kas šobrīd notiek ar Porjē ir tāds, ka Deina Vaits paņirgājās par Toniju Fergusonu un Dastinu [Porjē]. Viņš par [manas] cīņas aizstājēju izvēlējās, nevis Toniju vai Dastinu, bet gan Čendleru. Mēs esam cilvēki, mums ir savi principi un morāles. Domāju, ka tāpēc Dastins arī saka to, ko saka," norādīja Geiči.

Tāpat šā brīža vieglā svara divīzijas otrais numurs Geiči sacīja, ka gan Fergusons, gan Porjē ir bijuši gatavi ieņemt aizstājēja lomu: "Dastins tagad šādi runā, jo oktobrī notika tas, kas notika. Es par to esmu diezgan pārliecināts."

"Kad Deina Vaits to izdarīja, viņš apgānīja Porjē, apgānīja Toniju. Viņš apgānīja visus cīkstoņus, kas mēģina lietas izdarīt pareizi un cenšas saglabāt sporta integritāti," kritiski par UFC prezidentu izteicās Geiči.

Nobeigumā cīkstonis arī uzsvēra, ka gribētu otro reizi tikties ar Porjē, bet viņš apzinās, ka UFC drīzāk organizēs Porjē un Makgregora trešo dueli nekā viņa revanšu. Geiči arī neslēpa, ka, viņaprāt, par titulu būtu jācīnās tieši Porjē un Oliveiram. 

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu