Kalvītis: Skatītāju klātbūtne hokeja PČ būs atkarīga no epidemioloģiskās situācijas valstī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aigars Kalvītis.
Aigars Kalvītis. Foto: LETA

Skatītāju klātbūtne 2021.gada pasaules čempionātā Rīgā būs atkarīga no epidemioloģiskās situācijas valstī, sarunā ar aģentūru LETA pauda Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis.

Ja Covid-19 situācija Latvijā uzlabotos tik ļoti, ka skatītājiem būtu atļauts vērot spēles klātienē, IIHF kopā ar sacensību organizācijas komiteju būtu gatava trīs dienu laikā kopš Latvijas valdības akcepta noorganizēt biļešu tirdzniecību.

"Šo jautājumu varēs atbildēt tikai aprīļa vidū, kad varēs redzēt, kāda ir epidemioloģiskā situācija valstī. Tas patlaban nav dienaskārtības jautājums. Patlaban visi galvenie jautājumi ir, lai būtu bāzes un varētu sarīkot čempionātu. Par skatītājiem tiks lemts darba gaitā," komentēja Kalvītis.

Otrdien Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju. Šī gada pasaules čempionāts bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Baltkrievijas galvaspilsētai tika atņemtas meistarsacīkšu rīkotāju tiesības.

Kā skaidroja Kalvītis, Latvijas pārstāvjiem pirmais uzdevums ir sakārtot visus juridiskos jautājumus, kas saistīti ar visa čempionāta rīkošanu, jo iepriekš līgums paredzēja tikai daļu no meistarsacīkšu organizēšanas.

"Jāsaprot, kā tas viss tiks organizēts un finansēts. Pagaidām ar IIHF ir tikai mutiska vienošanās, taču nav līgumiskās bāzes. Ir jāslēdz jauna vienošanās, jo iepriekšējā zaudēs spēku," teica Kalvītis, kurš pagaidām nekomentēja jautājumu par to, cik lielu finansējuma daļu segs IIHF un Latvijas valsts.

Pasaules čempionāta spēles notiks "Arēnā Rīga" un ledus laukumā, kas tiks ierīkots Olimpiskajā sporta centrā. Iepriekš tika prognozēts, ka ledus laukuma ierīkošana prasīs četrus mēnešus, bet līdz meistarsacīkšu sākumam atlicis mazāk laika.

"Darbs notiks un vairāk vai mazāk ir zināms, kas to veiks. To visu var paspēt izdarīt," teica Kalvītis.

2021.gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu