Baltkrievija neboikotēs pasaules hokeja čempionātu Latvijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Lukašenko.
Aleksandrs Lukašenko. Foto: Reuters/ScanPix

Baltkrievijas hokeja izlase neboikotēs pasaules čempionātu Latvijā, neskatoties uz to, ka Minskai tika atņemtas tiesības rīkot šo sporta forumu, otrdien vēsta Krievijas ziņu aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz Baltkrievijas Hokeja federāciju (FHRB).

Komentējot Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) plānus visus 2021.gada pasaules meistarsacīkšu mačus rīkot Rīgā, FHRB izteica minējumu, ka lēmuma pieņemšanā IIHF izsvērusi visus plusus un mīnusus, kā arī paziņoja, ka Baltkrievijas izlase gatavojas dalībai čempionātā. 

Jau ziņots, ka otrdien IIHF Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu kā vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju.

Šī gada pasaules čempionāts bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Baltkrievijas galvaspilsētai tika atņemtas meistarsacīkšu rīkotāju tiesības.

"Kā jau iepriekš esam teikuši, gatavojamies spēlēt pasaules meistarsacīkstēs. Mūsuprāt, izlasei jāspēlē čempionātā Latvijā," sarunā ar "RIA Novosti" sacīja FHRB preses dienesta pārstāvis, komentējot IIHF lēmumu.

Atbildot uz jautājumu par to, vai Latvijai ir nepieciešamā infrastruktūra visu pasaules čempionāta spēļu rīkošanai vienatnē, federācijas pārstāvis atzīmēja, ka IIHF bija pārbaudes vizītē Rīgā.

"Domājam, ka, pieņemot lēmumu, IIHF izsvēra visus plusus un mīnusus. Acīmredzot Latvija spēja pārliecināt, ka tai ir iespējas čempionāta spēles aizvadīt vajadzīgajā līmenī," piebilda preses dienesta pārstāvis.

Jau ziņots, ka pasaules čempionātā Rīgā galvenā spēļu norises vieta būs "Arēna Rīga", kurā notiks B grupas spēles, divas ceturtdaļfināla spēles, pusfināli un spēles par medaļām.

Otrā norises vieta būs Olimpiskais sporta centrs, kas tiks pārveidots par 6000 skatītājus ietilpinošu ledus halli. Tajā notiks A grupas un divas ceturtdaļfināla spēles.

"Daugavas" stadiona ledus halle kalpos kā treniņu arēna ar diviem ledus laukumiem. Halle šobrīd tiek būvēta, un to plānots pabeigt līdz marta beigām.

Visas 16 iesaistītās komandas tiks izmitinātas vienā viesnīcā.

2021.gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam.

Rīgā 2006.gadā reizi jau noticis pasaules čempionāts hokejā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu