Ārsti atklāj, ar kādām metodēm tiek ārstēta aktrise Anastasija Zavorotņuka

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Seriāla "Mana mīļā aukle" aktrise Anastasija Zavorotņuka jau vairāk nekā divus gadus cīnās ar vēzi. Nu speciālisti atklājuši, ar kādām metodēm ārstēta zvaigzne.

Pēc operācijas Vācijā 2019. gadā Anastasija Zavorotņuka atgriezās Krievijā. Šobrīd zvaigzni ārstē Krievijas speciālisti.

"Galvenā gliblastomas ārstēšana ir ķirurģiska iejaukšanās. Ja audzēju izņemt ir tehniski iespējams, tas ir jādara. Pēc tam apstarošanas terapija tiek veikta uz zāļu terapijas fona. Pēc tam ķīmijterapija vēl vairākos ciklos," sacīja Andrejs Pļevs, onkoloģisko klīniku tīkla galvenais ārsts.

Pēc viņa teiktā, šīs slimības, tāpat kā visu onkoloģisko slimību, ārstēšana ir stingri reglamentēta un tai ir savi noteikumi.

Onkologs arī paskaidroja, kāpēc Zavorotņuka dod priekšroku ārstēšanai Krievijā. "Krievijā pacienti saņem ārstēšanu atbilstošā līmenī, kas nav zemāka par ārvalstu ārstēšanu. Mums ir izcili ārsti. Acīmredzot Anastasijas Zavorotņukas radinieki to zina, tāpēc ārstēta viņa tiek tieši pie mums. Turklāt ārstēšana ārzemēs ir daudz dārgāka nekā Krievijā," viņš piebilda.

"Diemžēl šī slimība ilgstoši var būt asimptomātiska. Viss ir atkarīgs no tā, kuras smadzeņu daļas tiek skartas. Nav īpašu testu glioblastomas noteikšanai. Diagnoze tiek noteikta, pamatojoties uz pacientu sūdzībām. Šī slimība pati par sevi ir reta parādība. Tā tiek diagnosticēta diviem vai trim cilvēkiem no simts tūkstošiem," sacīja onkologs.

2020. gada augustā Anastasija Zavorotņuka piekrita medicīniskam eksperimentam. Dažus mēnešus iepriekš kļuva zināms, ka aktrisei tika veiktas divas operācijas, ķīmijterapija un rehabilitācija. Iespējams, šie posmi neguva panākumus, tāpēc ģimene vienojās mākslinieci ārstēt ar eksperimentālu vakcīnu, kuras pamatā ir imūnās šūnas.

"Šī ir eksperimentāla vakcīna, kuras pamatā ir imūnās šūnas. Tās atpazīst "nepiederīgos" un trenē imūnsistēmu, lai uzbruktu nelabvēlīgajām šūnām. Tā tiek izgatavota katram pacientam individuāli. Ārstēšanas kurss var ilgt divus gadus," sacīja Pjotrs Čumakovs, Krievijas Zinātņu akadēmijas korespondents, Molekulārās bioloģijas institūta Šūnu laboratorijas vadītājs. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu