Vitenbergs cer, ka skaistumkopšanas nozare darbu atsāks pēc iespējas ātrāk. VM izstrādā drošas darbības vadlīnijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste / LETA

Cerams, skaistumkopšanas nozare atsāks darbu pēc iesējas drīzāk, otrdien pēc valdības sēdes preses konferencē atzina ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV).

Viņš informēja, ka patlaban Veselības ministrija izstrādā skaistumkopšanas drošas darbības vadlīnijas, lai nozare varētu atsākt darbu.

Ministrs norādīja, ka jau pērn pavasarī skaistumkopšanas nozare bija labi sagatavojusies epidemioloģiski drošai darbībai, tāpēc Vitenbergs pauda cerību, ka šī nozare atsāks darbu pēc iespējas drīzāk.

Tāpat ekonomikas ministrs pauda pārliecību, ka pamazām visas nozares varētu atsākt darbu, bet ierobežotos apstākļos.

LETA jau vēstīja, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) 29.janvārī ar rezolūciju uzdeva Veselības ministrijai (VM) sadarbībā ar skaistumkopšanas nozari izstrādāt kritērijus epidemioloģiski drošai darbībai ilgtermiņā.

Premjera birojā aģentūru LETA informēja, ka VM ir arī jāizstrādā prasību kopums, kas skaistumkopšanas nozarei jāievēro, atsākot pakalpojumu sniegšanu, kā arī jāparedz atbilstoši mehānismi šo prasību efektīvai kontrolei.

"Covid-19 pandēmijas izplatība un vakcīnu pieejamība nozīmē, ka ar ierobežojumiem nāksies sadzīvot vēl ilgāku laika periodu. Izprotot sabiedrības vajadzības, mums ir jāmeklē veidi, kā organizēt epidemioloģiski drošu dzīvi ilgtermiņā, nodrošinot nepieciešamos pakalpojumus un preces iedzīvotājiem un ekonomisko aktivitāti uzņēmējiem. Runājot par skaistumkopšanas nozares pakalpojumiem, esmu uzdevis VM sadarbībā ar nozari izstrādāt kritērijus, kā iedzīvotājiem būtu iespējams saņemt pakalpojumus epidemioloģiski drošā veidā," uzsvēra Kariņš.

Atbilstoši priekšlikumi VM valdībā jāiesniedz nedēļas laikā.

Ar Covid-19 pandēmijas mazināšanu saistītie ierobežojumi valstī patlaban ir spēkā līdz 7.februārim, bet ceturtdien valdība lems par ārkārtējās situācijas pagarināšanu līdz 6.aprīlim. Tādējādi vismaz līdz šim laikam ir aizliegti arī skaistumkopšanas, pīrsinga un tetovēšanas pakalpojumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu