Covid-19 ⟩ Valdība ar tirgotājiem lems, kā turpmāk darbosies veikali

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru kabinets pirms valdības sēdes. Ilustratīvs attēls.
Ministru kabinets pirms valdības sēdes. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) un ministri trešdien ar tirdzniecības nozares pārstāvjiem diskutēs par Covid-19 ierobežojumiem, aģentūrai LETA pavēstīja Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Attālinātā diskusija notiks plkst.14.

Diskusijā piedalīsies veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV), finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) un Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs.

Diskusija notiks pēc Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Tirgotāju asociācijas, Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas, Nekustamā īpašuma attīstītāju alianses un Latvijas Tirdzniecības darbinieku arodbiedrības iniciatīvas.

Jau vēstīts, ka no nākamās nedēļas atsevišķos veikalos varēs iegādāties visas preces un darbosies grāmatnīcas.

Ekonomikas ministrijā (EM) aģentūru LETA informēja, ka valdība otrdien, 2.februārī, konceptuāli atbalstīja ministrijas piedāvāto drošas tirdzniecības modeli un no šā gada 8.februāra sākt pakāpenisku pāreju uz to - paplašināt preču pieejamību klātienē, vienlaikus nosakot papildu drošības prasības tirdzniecības vietām un pastiprinot to kontroli.

Drošākas tirdzniecības nosacījumi ietver virkni prasību, tostarp, ka visās tirdzniecības vietās jānodrošina efektīvāka apmeklētāju plūsmas kontrole un ļoti stingras fiziskās distancēšanās prasības, tostarp tirdzniecības zālēs (veikalos), pie tirdzniecības vietu ieejām, izejām un atsevišķas prasības tirdzniecības centros.

Tiks arī pastiprināta tirgotāju atbildība un pienākumi apmeklētāju plūsmas kontrolei, nosakot atbildīgo personu un ieviešot iekšējās kontroles sistēmu epidemioloģiskās drošības pasākumu īstenošanai tirdzniecības vietās vai tirdzniecības centros.

Tiks noteikts mārketinga aktivitāšu aizliegums, kas veicina cilvēku pulcēšanos tirdzniecības vietās. Tāpat tiks pastiprināta kontrole un noteikta atbildība par epidemioloģiskās drošības pasākumu neievērošanu.

Valdība konceptuāli atbalstīja, ka no šā gada 8.februāra tirdzniecību klātienē ar visu preču sortimentu varētu nodrošināt arī veikali, kur tirgo pārtiku ne mazāk kā 70% no preču sortimenta, veikali, kur tirgo higiēnas preces ne mazāk kā 70% no preču sortimenta, kā arī grāmatnīcas.

Precīzus grozījumus normatīvos plānots pieņemt ceturtdien, 4.februārī, gaidāmajā valdības sēdē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu