Melnā otrdienas statistika: Gulbenē liesmas atņem cilvēkam dzīvību un Inčukalnā nāvējoši notriekts gājējs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD. Ilustratīvs attēls.
VUGD. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Vakar, 2. februārī, Latvijā reģistrēti 69 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā viens un cieta vēl septiņi cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts policija. Savukārt dzīvojamās mājas ugunsgrēkā Gulbenes novadā dzīvību zaudējis cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Vakar ap plkst.7 Inčukalna novadā, uz Vidzemes šosejas, automašīnas "Toyota" vadītājs uzbraucis gājējam, kurš no gūtajām traumām mira notikuma vietā. Policija skaidro notikušā apstākļus.

Otrdien satiksmes negadījumos Rīgas apkārtnē cieta četri cilvēki, Vidzemē - divi, bet Latgalē - viens cilvēks. No cietušajiem trīs bija gājēji, bet divi - velosipēdisti, kuri abi iekļuva negadījumos galvaspilsētā.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi astoņus autovadītājus: sešus - Rīgas reģionā, bet pa vienam - Latgalē un Vidzemē. Rīgā ticis aizturēts arī kāds autovadītājs, kurš bija lietojis narkotiskās vielas.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem vakar noformēti 112 protokoli: Rīgas reģionā sodīti 54 autovadītāji, Kurzemē - 25, Zemgalē - 15, bet Latgalē un Vidzemē - pa deviņiem. Seši autovadītāji dažādos novados sodīti par agresīvu braukšanu.

Kopumā policija vakar noformējusi 335 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Otrdien dzīvojamās mājas ugunsgrēkā Gulbenes novadā dzīvību zaudējis cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Uz šo izsaukumu glābēji steidzās plkst.17.17. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dzīvojamā māja ar mansardstāvu 135 kvadrātmetru platībā.

Pirms glābēju ierašanās kaimiņi no ēkas izglāba vienu cilvēku, bet, veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, ēkā atrasts viens bojāgājis cilvēks.

Savukārt plkst.9.51 saņemts izsaukums uz Ilūkstes ielu Rīgā, kur no deviņstāvu dzīvojamās mājas logiem bija redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka sestā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā. No piedūmotās ēkas ugunsdzēsēji evakuēja trīs cilvēkus.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi konteinerā, papīri, rozete, grīda, saimniecības ēka, dārza māja, sodrēji sešu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Dienests saņēma kopumā 27 izsaukumus - deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu