Pensionāre uzvar tiesā un iegūst 1500 eiro lielu kompensāciju par VP darbinieku nogrieztajām kaņepēm (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kaņepes.
Kaņepes. Foto: Pedro Fiuza/SIPA/Scanpix

2018. gada vasarā pie Dekšāres pagasta iedzīvotājas Dzidras Bruzgules ieradās policija un nogrieza tur augošās kaņepes konfiscēšanai. Ekspertīze gan pēcāk apliecināja, ka kaņepes nesatur narkotiskās vielas, un policija sievietei atvainojās. Tagad tiesa spriedusi, ka par pārdzīvojumiem Dzidrai pienākas arī kompensācija - 1500 eiro, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Dienas ziņas".

"Es jau viņiem pirmajā dienā te teicu: "Es kaut kājām iešu, bet aiziešu uz Strasbūru un savu taisnību panākšu!" Kur tāda rīcība, tik barbariska, ka jābrīnās!" uzsvēra Bruzgule.

Bruzgules situācijā lielāko neizpratni radīja tas, ka likumsargi savāca visus vairāk nekā 360 augus, nevis paraugam paņēma dažas ziedkopas. Policija gan atteicās komentēt, vai gūti kādi secinājumi un rasti risinājumi, kā turpmāk rīkoties šādās situācijās. 

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka 2018. gada 27. augustā pie pensionāres mājās ieradās Valsts policija no Rēzeknes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas.

Dzidras piemājas dārzā esošās kaņepes policijai pēc vizuālās apskates radīja aizdomas, ka, iespējams, augi satur narkotiskās vielas. Augi tika nogriezti, jo tiem bijusi marihuānai raksturīga smarža, taču ekspertīze parādīja, ka kaņepes nesatur narkotiskās vielas.

Valsts policijas Latgales reģiona vadība pēc notikušā atvainojās saimniecei Viļānu novadā, kuras piemājas dārzā tika atsavināti un ekspertīzes veikšanai nodoti 363 pieaugušu kaņepju stādi.

Bruzgule vērsās pie juristiem, kuri ieteica pieprasīt kompensāciju par zaudējumiem un radītajiem pārdzīvojumiem. Kompensācijas veidu un apmēru lēma Ģenerālprokuratūrā.

"Viņa lūdza sev piešķirt morālo kompensāciju 3000 eiro apmērā un materiālo [kompensāciju] 1089 eiro," iepriekš skaidroja prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Pēc Bruzgules aprēķiniem, no izrautajām kaņepēm varēja iegūt vismaz 10 kilogramu sēklu, taču augi policijas iecirknī sapuva.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu