Video ⟩ Divi seniori Vecumnieku novadā spiesti kausēt sniegu, lai iegūtu ūdeni (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Vecumnieku novada Bārbeles pagastā divi sirmgalvji spiesti kausēt sniegu, lai iegūtu ūdeni un varētu izdarīt ikdienišķus darbus, ziņo LTV raidījumā "4. studija". 

Jau četrus gadus Bārbele pagastā dzīvojošā Fjodorova un Staņislavas māja ir bez ūdens, tāpēc nākas meklēt citus veidus, kā to iegūt. Pirms tam senioriem bijusi aka pie mājas, taču to tīši aizracis kaimiņš, kurš iegādājies pusi no īpašuma. 

"Viņš mums nemaz neko neprasīja. Viņš jau gribēja visu māju dabūt. Teica - še, desmit tūkstoši [eiro] un lasies prom! Vai viņš galīgi galvu saspiedis?" stāsta mājas saimnieks Fjodors. 

Lai ar ūdeni nodrošinātu sevi, savu dzīvesbiedri, vairākus kaķus un suņus, Fjodors ar velosipēdu dodas pie kaimiņiem, katru dienu mērojot divus kilometrus. Viņš uzsver, ka ziemas salā ir krietni grūtāk pārvietoties. 

Pensionāri uzsver, ka šajā ziemā viņiem ir savā veidā paveicies, jo vismaz ir daudz sniega ārā, lai varētu to kausēt, tādejādi var, piemēram, mazgāt drēbes un arī paši nomazgāties.

Fjodors un Staņislava stāsta, ka situāciju varētu atrisināt, ja kāds palīdzētu ar dziļurbuma izveidošanu.  

Bārbeles pagasta pārvaldē nekomentē šo situāciju, taču ieteica vērsties Vecumnieku novada domē, kur jau sen ir zināmi pensionāru dzīves apstākļi.

"Kaimiņš iegādājās īpašumu blakus šiem cilvēkiem. 2015. gadā bija viņiem noslēgta vienošanās par ceļa izbūvi un akas izmantošanu. Kādā brīdī noticies sadzīves strīds un vienā pēcpusdienā kaimiņš šajā akā ievietoja sūknīti un aizbēra virsējo kārtu, lai seniori netiek klāt," stāsta Vecumnieku novada domes izpilddirektore Aiga Saldābola. 

Jaunais kaimiņš īpašumā nemaz nedzīvo, vēsta raidījums.

"4. studija" noskaidroja, ka esošā situācija nav tik viennozīmīga.

"Pēc notikušā incidenta, pašvaldība vērsās pie šī kaimiņa ar lūgumu rast risinājumu. Vienojāmies, un kaimiņš piedāvāja viņam dzīvoklī pieslēgt ūdeni un nebūtu nekādu problēmu. Ja otrs kaimiņš šo piedāvājumu nepieņem, tad tā ir viņa problēma," stāsta Saldābola. 

Fjodors stāsta, ka šāds piedāvājums bijis, taču mājas tehniskais stāvoklis, viņaprāt, neļauj īstenot šādu ieceri. Viņš tomēr vēlas atjauno veco aku. 

Pašvaldība šajā jautājumā nevar palīdzēt, jo senioru māja ir privātīpašums. 

Video: "4. studija" sižets

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu