Mans draugs - kino cilvēks ⟩ "Es nevēlos kļūt par veikalu." Saruna ar aktrisi Elīnu Vasku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktrise Elīna Vaska.
Aktrise Elīna Vaska. Foto: Mans draugs - kino cilvēks

Sarunā ar kino podkāsta "Mans draugs - kino cilvēks" veidotājām aktrise Elīna Vaska atklāj, kādas ir sajūtas, strādājot pandēmijas apstākļos, kā arī stāsta par vienošanos ar dzīvesbiedru par mākslinieciskām izvēlēm un to, kādēļ uztaisīt sliktu filmu dažkārt ir labāk, nekā viduvēju.

Aktrise kino kritiķēm Agnesei Lipskai un Paulai Bērziņai tāpat stāsta par to, vai, viņasprāt, jau ir izveidojies konkrēts varones tipāžs, kuru viņa iemieso uz ekrāna un stāsta, kā aktiera izvēlēšanās konkrētai lomai Latvijā atšķiras no citu, lielāku valstu pieredzes.

Runājot par to, vai Elīna saskaras ar dzimumu stereotipizāciju savo tēlos, Vaska saka, ka "stereotipus pilnībā var redzēt tikai tad, kad filma ir jau gatava. Tikai šajā mirklī ir iespējams pamanīt priekšstatus, kas ir pārceļojuši no viena darba uz citu un pastāv mūsu sabiedrībā kā tādā".

Podkāsta "Mans draugs - kino cilvēks" komanda veidojusies, satiekoties trim jaunām un spēcīgām kino nozares pārstāvēm: kino kritiķei un kuratorei Agnesei Lipskai, kino teorētiķei un kritiķei Ievai Augstkalnai, kā arī kino projektu vadītājai Paulai Bērziņai.

Raidījumu visas trīs uzsāka, krustojot ceļus vietējos kino pasākumos un drīz vien nonākot pie secinājuma, ka kopīgā aizraušanās ar filmām ir jādala arī ar citiem strauji augošajā un pieprasītajā interneta raidījumu formātā. Gadu vēlāk raidījums ieguvis savu pastāvīgo klausītāju loku un piedzīvo jau otro sezonu. Pašlaik komanda organizē arī dažādus kino notikumus, piemēram, "Klasikas kino vakarus" sadarbībā ar Kino Bizi.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu