Izsolē pārdos Hitlera personīgā tualetes poda vāku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Bjoern Wylezich/Shutterstock.com

Lai arī dažādu vēsturisku artefaktu pārdošana izsolēs nav retums, dažkārt pircējiem pieejamas kļūst pavisam kuriozas liecības par aizgājušo laiku - ASV nu ir iespējams iegādāties nacistiskās Vācijas vadoņa Ādolfa Hitlera mazmājiņas poda "brilli", vēsta portāls "WION".

Poda sēdekli 1945. gada maijā no Berghofas rezidences Alpos piesavinājies karavīrs vārdā Ragnvalds Borčs, kurš kopā ar Francijas armiju bija viens no pirmajiem Sabiedroto spēku pārstāvjiem, kurš spēris kāju fīrera namā.

Neskatoties uz to, ka sprādziena laikā rezidence tika stipri bojāta, militāristiem izdevās no turienes aizvest vairākus priekšmetus - Borčs no savrupmājas tāpat aizvedis vairākas eļļas gleznas.

Sēdeklis ar vāku un daži citi "suvenīri", kā arī fotogrāfijas un izgriezumi no kara laikrakstiem, kas apstiprina ģimenes vārdus, visus šos gadus tika izstādīti Borča mājas pagrabā Ņūdžersijā.

Foto: Alexander Historical Auctions

Karavīra ģimene nesen nolēmusi pārdot savdabīgo "artefaktu" - tiek lēsts, ka interjera priekšmets ir 15 tūkstošu ASV dolāru vērts. Izsoles sākotnējā likme liek lēsta piecu tūkstošu ASV dolāru vērtībā.

Izsoļu nams "Alexander Auctions" uzsvēris, ka pārdošanā esošais tualetes sēdeklis ir vienreizējs, jo tas ticis ņemts tieši no Hitlera privātās vannas istabas.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu