Horvātija ar uzvaru dzēš Latvijas sieviešu basketbola izlases cerības uzvarēt EČ kvalifikācijas apakšgrupā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu basketbola izlase
Latvijas sieviešu basketbola izlase Foto: Edijs Pālens/LETA

Horvātijas sieviešu basketbola izlase ceturtdien Rīgā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē pārspēja Vāciju, tādējādi dzēšot Latvijas valstsvienības izredzes uz uzvaru apakšgrupā un automātisku kvalificēšanos finālturnīram.

Latvija sestdien grupas noslēdzošajā spēlē tiksies ar Vāciju. Lai sasniegtu finālturnīru, Latvijas izlasei būs jāizcīna uzvara ar pēc piesējas lielāku pārsvaru, cerot, ka bilance 2-2 un gūto un zaudēto punktu starpība ļaus iekļūst starp labākajām piecām apakšgrupu otro vietu ieguvējām.

Salīdzinot otro vietu ieguvēju bilances dažādās grupās, pirmais kritērijs būs uzvaru skaits, otrais kritērijs - gūto un zaudēto punktu starpība (vērā tiks ņemti tikai rezultāti spēlēs ar pirmās un trešās vietas ieguvējām).

Horvātija uzvarēja ar rezultātu 80:66 (18:23, 23:11, 24:11, 15:21) un izcīnīja ceļazīmi uz finālturnīru.

Horvātietēm pa 23 punktiem guva Ivana Dojkiča un Iva Slonjšaka, kura izcīnīja arī desmit atlēkušās bumbas. Vācietēm 21 punktu guva Luīza Gaizelzedere. 

I apakšgrupā pirmo vietu ar trīs uzvarām četrās spēlēs nodrošinājusi Horvātija, bet pa vienam panākumam trīs cīņās ir Vācijai un Latvijai.

Šajā grupā spēlēja arī Ziemeļmaķedonijas izlase, kurā pirms došanās uz Rīgu tika konstatēts Covid-19 uzliesmojums. Starptautiskā Basketbola federācijas (FIBA) nolēma diskvalificēt uz Rīgu neatbraukušo Ziemeļmaķedoniju, taču tā kā Balkānu valsts komandai bija bagāžā četri zaudējumi un liela, negatīva starpība gūtajos un zaudētajos punktos, šis lēmums nemainīja situāciju apakšgrupā, jo mači ar ceturto vietu ieguvušajām valstsvienībām netiek ņemti vērā.

Kvalifikācijas turnīra spēles notiek "Arēnā Rīga" bez skatītāju klātbūtnes. 

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu