"Notikušais lauž manu sirdi." Ņujorkā gatavo likumu, kas aizliegtu piparu gāzes izmantošanu pret bērniem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Tom Roberts/Unsplash

Juristi Ņujorkas štatā ASV ir nākuši klajā ar likumprojektu, kas varētu aizliegt policistiem izmantot piparu vai asaru gāzi pret nepilngadīgajiem. Dokuments seko publiskotam video, kurā redzams, kā policisti Ročesterā pielieto piparu gāzi 9 gadus vecai meitenei, kas rokudzelžos atrodas policijas mašīnas aizmugurējā sēdeklī, vēsta portāls "VICE".

Policijas kameru uzfilmētais materiāls liecina, ka policija ir ieradusies, lai izmeklētu kādas ģimenes strīdu - ierakstā redzams, kā deviņus gadus vecā meitene mēģina aizbēgt un kā likumsargi strīdās ar viņas māti. Citā ierakstā vērojams, kā policists nogāž meiteni sniegā un uzliek viņas rokudzelžus, ignorējot meitenes lūgumus pasaukt viņas tēvu.

Jauno likumprojektu ierosinājuši Demokrātu partijas Senatori Samra Bruka un Demonds Mīks trīs dienas pēc materiālu publiskošanas. Likumprojekts stāsies spēkā uzreiz pēc apstiprināšanas pilsētas domē un ASV Senātā.

"Šodien mēs vēlamies parūpēties par to, lai šādi vairs nekad neizturētos pret bērnu. Mūsu darbs ir aizsargāt un rīkoties mūsu komūnas intereses. Ceram, ka šis likumprojekts uz visiem laikiem atbrīvos mūs no šāda veida sarunām par nepilngadīgo meitu vai dēlu," "Zoom" konferencē medijiem izteikusies Bruka.

Notikušais ir izsaucis divējādas reakcijas - vietējā policijas arodbiedrība ir publiski aizstāvējusi kolēģu rīcību, savukārt plašākas masas, tostarp Ņujorkas štata gubernators Endrū Kuomu, ir paudušas savu sašutumu un devušās protestos.

No darba atstādināts viens no izsaukumā iesaistītajiem policistiem, savukārt vēl divi uz laiku atbrīvoti no darba.

Ročesteras policija pēdējā gada laikā ir saskārusies ar vairākkārtēju publikas sašutumu - pagājušā gada septembrī no darba atbrīvots šīs pilsētas policijas iecirkņa vadītājs un septiņi viņa padotie. Šis lēmums pieņemts pēc Daniela Prūda nāves - vīrietim iecirnī uz galvas uzvilkts auduma maiss un viņš aizgājis no dzīves lēkmes laikā.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu