Valdība šodien turpinās lemt par ārkārtējās situācijas pagarināšanu un izmaiņām citos ierobežojumos (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Premjerministrs Krišjānis Kariņš
Premjerministrs Krišjānis Kariņš Foto: Ieva Leiniša / LETA

Ministru kabinets šodien attālinātā sēdē no plkst.9 turpinās lemt par ārkārtējās situācijas pagarināšanu līdz 6.aprīlim un atsevišķu ierobežojumu izmaiņām.

Valdība jau ceturtdien plānoja pieņemt lēmumu par ārkārtējās situācijas pagarināšanu līdz 6.aprīlim, tomēr, kā norādīja Valsts kancelejā, ņemot vērā valdības lēmumu nozīmību sabiedrības sadzīves organizēšanā turpmākajos mēnešos un diskusijas valdības sēdē par ekspertu sagatavotajiem lēmumprojektiem, sēde turpināsies šodien.

Valdība jau otrdien konceptuāli vienojās par izmaiņām ierobežojumos trīs jomās - tirdzniecībā, ceļošanā un izglītībā. Par tām bija plānots lemt ceturtdien, tomēr lēmumi tiks pieņemti piektdien.

Tirdzniecības jomā iecerēts pāriet uz "drošu tirdzniecības" koncepciju, kas paredzēs stingrāk kontrolēt klientu skaitu veikalos, tirgotāju pienākumu kontrolēt epidemioloģiskās drošības prasības un policijas iespēju lemt par veikala slēgšanu, ja tiks konstatēti drošības prasību pārkāpumi.

Tāpat plānots ārkārtējās situācijas laikā atļaut strādāt grāmatnīcām, vienlaikus atceļot preču sortimenta ierobežojumus pārtikas un higiēnas preču veikalos.

Valdība arī lems par ceļošanas ierobežojumiem, kā arī 1.un 2.klases skolēnu mācību atsākšanu klātienē.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu