Ostapenko "Australian Open" pirmajā kārtā tiksies ar Mučovu, bet Sevastova ar Kanepi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko
Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko nākamnedēļ "Australian Open" turnīra pirmajā kārtā tiksies ar čehieti Karolīnu Mučovu, bet Anastasija Sevastova sezonas pirmo "Grand Slam" iesāks pret Igaunijas pārstāvi Kaiu Kanepi, piektdien noskaidrojās sacensību izlozē.

Sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs Melburnā sāksies nākamo pirmdien. Ierasti sacensības noris janvārī, bet šogad tās Covid-19 pandēmijas dēļ pārceltas trīs nedēļas vēlāk.

Ar pirmo numuru šajā turnīrā izlikta mājiniece Ešlija Bārtija, kura ir WTA ranga līdere.

Ostapenko (WTA 45.) sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā tiksies ar čehieti Mučovu (WTA 27.), kurai piešķirts 25.numurs. Latvijas tenisiste šosezon aizvadījusi vien trīs spēles, kurās izcīnītas divas uzvaras. Viņa šonedēļ "Gippsland Trophy WTA 500" turnīra astotdaļfinālā ar 7-6 (7:4), 3-6, 2-6 piekāpās Jeļinai Svitoļinai no Ukrainas un par savu sniegumu nopelnīja 55 WTA ranga punktus.

Pirmajā kārtā Ostapenko ar rezultātu 4-6, 6-3, 6-1 pārspēja itālieti Sāru Erani (WTA 131.), bet otrajā ar 6-4, 7-5 uzvarēja Danku Koviniču no Melnkalnes (WTA 77.). Pirms turnīra Melburnā Ostapenko iepriekšējo reizi kortā spēlēja oktobrī Ostravas "Premier" sacensībās, kura otrajā kārtā ar 4-6, 4-6 piekāpās Tunisijas pārstāvei Onsai Žabērai.

Tikmēr Mučova šosezon aizvadījusi tikai vienas sacensības Abū Dabī. Viņa pārvarēja pirmo kārtu, bet no otrās izstājās. 

Abas tenisistes vienspēlē iepriekš kortā nav tikušās. Ostapenko karjeras laikā virs galvas cēlusi trīs vienspēļu un tikpat dubultspēļu trofejas, bet Mučovai izdevies izcīnīt tikai vienu uzvaru kādā no turnīriem.

Pagājušajā gadā Ostapenko Austrālijā sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā nepārvarēja otro kārtu. Arī Mučova nepārvarēja sacensību otro kārtu.

Tikmēr Sevastovai (WTA 54.) pirmajā kārtā spēkosies ar kaimiņieni no ziemeļiem Kanepi (WTA 94.). 

Liepājniece sezonu iesāka Abū Dabī, bet jau pirmajā kārtā ar 2-6, 7-5, 2-6 zaudēja spānietei Paulai Badosai (WTA 70.). Pēc tam Sevastova piedalījās "Yarra Valley Classic WTA 500" vienspēļu turnīrā, kur otrajā kārtā ar rezultātu 0-6, 3-6 piekāpās Krievijas pārstāvei Anastasijai Pavļučenkovai (WTA 39.), zaudējot viņai astoto reizi astoņās tikšanās reizēs.

Turnīra pirmajā kārtā Sevastova ar 6-4, 6-2 uzveica amerikānieti Medisonu Bringlu (WTA 83.), nopelnot 30 WTA ranga punktus.

Kanepi šosezon aizvadījusi trīs mačus, kuros izcīnītas uzvaras. Viņa pārvarējusi "Gippsland Trophy WTA 500" turnīra astotdaļfinālu, jo Mučova piektdien izstājās no turnīra.

Abas tenisistes karjeras laikā vienspēļu turnīros tikušās divas reizes, abās uzvaru svinot igaunietei. Pēdējā oficiālā tikšanās reize bija 2011.gadā Parīzē, kur Kanepi uzvarēja ar 7-6 (7:5), 6-2. Pagājušā gada jūlijā viņas arī aizvadīja vienu spēli pārbaudes turnīrā, kurā ar 7-6, 2-6, 10:5 pārāka bija Kanepi.

Sevastova karjeras laikā izcīnījusi četras vienspēļu trofejas, bet tikpat ir arī Kanepi. 

Pagājušajā sezonā abas tenisistes Austrālijā sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā apstājās jau pirmajā kārtā.

Decembrī Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācija šogad Covid-19 dēļ notika Dohā un Dubaijā. Pamatturnīrs Melburnā plānots no 8. līdz 21.februārim.

Pagājušajā gadā uzvaru vīriešu konkurencē svinēja Novaks Džokovičs no Serbijas, bet starp dāmām labākā bija Sofija Kenina no ASV.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu