IZM izstrādās reģionālās pieejas principu klātienes mācību atsākšanai (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) izstrādās reģionālās pieejas principu klātienes mācību atsākšanai, liecina izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) paustais mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Ministre norādīja, ka valdībā uz 9.februāri plānots iesniegt reģionālās pieejas principu klātienes mācību atsākšanai.

Tāpat jaunnedēļ plānots valdībā iesniegt lūgumu piešķirt papildfinansējumu skolotājiem konsultāciju nodrošināšanai, kuras no 8.februāra notiks klātienē visos skolas vecumposmos tiem skolēniem, kuriem ir grūtības mācīties, kam nepieciešams psihoemocionāls atbalsts, kā arī skolu, profesionālo skolu un augstskolu beidzējiem, vēstīja ministre.

Kā ziņots, valdība jau ceturtdien sāka diskutēt par iespēju atsākt 1.un 2.klases skolēnu izglītošanu klātienē, tomēr šo jautājumu neizlēma, turpinot diskusijas piektdien.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) gan ceturtdien atzina, ka Veselības ministrija ir skeptiska par Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu mīkstināšanu, tostarp skolu atvēršanu mazākajām klasēm.

Bija plānots, ka mācības klātienē šiem bērniem varētu atsākties pirmdien. Trešdien preses konference izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) norādīja, ka, mācoties klātienē, jaunāko klašu skolēniem obligāti būtu jāievēro divu metru distance, jālieto sejas aizsargmaska, rūpīgi un regulāri jāmazgā rokas, kā arī skolotājiem jānodrošina regulāra telpu vēdināšana.

Tāpat skolas administrācijai būtu jāorganizē darbs tā, lai tiktu izmantotas iespējami vairākas un plašākas telpas, kur bērni var ievērot šo distanci.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu