Krievija par piedalīšanos Navaļnija atbalsta akcijās izraida Zviedrijas, Polijas un Vācijas diplomātus (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Protesti Maskavā.
Protesti Maskavā. Foto: AP/Scanpix

Krievijas Ārlietu ministrija pasludinājusi par "persona non grata" Zviedrijas, Polijas un Vācijas diplomātus, kas Sanktpēterburgā un Maskavā piedalījušies opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atbalsta akcijās, teikts ministrijas paziņojumā. 

Šie diplomāti tiek izraidīti no Krievijas.

Konstatēts, ka "Zviedrijas Karalistes un Polijas Republikas Sanktpēterburgas ģenerālkonsulātu un Vācijas Federatīvās Republikas Maskavas vēstniecības diplomātiskie darbinieki 2021.gada 23.janvārī piedalījušies nelikumīgās akcijās", norādīja ministrijā.

Šajā sakarībā uz Ārlietu ministriju izsaukts Zviedrijas vēstnieks, Polijas pilnvarotais lietvedis un Vācijas diplomātiskās misijas sūtnis.

Viņiem izteikts protests un norādīts, ka šādas diplomātu darbības ir "nepieņemamas un neatbilst diplomātiskajam statusam".

Ministrijā pauda cerību, ka šīs trīs diplomātiskās misijas un to darbinieki turpmāk "stingri ievēros starptautisko tiesību normas".

"Nelikumīgajās akcijās piedalījušies diplomāti atbilstoši 1961.gada 18.aprīļa Vīnes konvencijai par diplomātiskajām attiecībām pasludināti par "persona non grata". Viņiem likts tuvākajā laikā pamest Krievijas Federācijas teritoriju," teikts paziņojumā.

Šobrīd vizītē Maskavā uzturas Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žozeps Borreljs un viņš par diplomātu izraidīšanu informēts laikā, kad ticies ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu. Kā pavēstīja Borrelja preses pārstāvis Pēters Stano, Borreljs stingri nosoda diplomātu izraidīšanu.

Maskavas soli par pilnīgi nepamatotu nodēvēja un nosodīja arī Vācijas kanclere Angela Merkele un Zviedrijas Ārlietu ministrija.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu