Rumānijā pusotru mēnesi vecs zīdainis kristību laikā miris no sirdslēkmes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristību ceremonijas rituāls Rumānijas pareizticīgo baznīcā.
Kristību ceremonijas rituāls Rumānijas pareizticīgo baznīcā. Foto: AFP / Scanpix

Rumānijas pareizticīgo baznīcā, kristību laikā no sirdslēkmes miris sešas nedēļas vecs zīdainis. Sabiedrība par šo atgadījumu ļoti kritizē baznīcas pārstāvjus un aicina mainīt kristību rituālu, negremdējot jaundzimušos ūdenī, ziņo "Independent".

Vietējie mediji ziņo, ka līdzīgi negadījumi ir notikuši jau iepriekš. Nesenais gadījums uzlicis spiedienu baznīcai mainīt ceremonijas rituālu, kas paredz zīdaini trīs reizes iegremdēt svētajā ūdenī.

Sešas nedēļas vecais zīdainis pirmdien tika nogādāts vietējā Sukeavas pilsētas slimnīcā pēc tam, kad bija piedzīvojis sirdslēkmi. Pēc dažām stundām mazuļa dzīvība izdzisa. Autopsijā atklājās, ka viņa plaušās bijis ūdens.

Slimnīcas pārstāvis Dans Teodorovičs ziņo, ka pusotru mēnesi vecais zīdainis smagā stāvoklī tika nogādāts intensīvās tereapijas nodaļā.

"Puisītis raudāja, taču priesteris viņu trīs reizes iegremdēja ūdenī, un viņš ieelpoja ūdeni. Noņēmu viņu, noslaucīju viņu. No ārstiem es uzzināju, ka viņš esot ieelpojis 110 ml ūdens... Ja jūs redzat bērnu ar brēcošu muti, raudot, vai jūs viņu pilnībā iegremdētu ūdenī?" stāsta bojāgājušā zīdaiņa tēvs. 

Prokurori ir uzsākuši izmeklēšanu saistībā ar slepkavību, kas tika paveikta ceremonijas laikā, kur par vainīgo tiek uzskatīts priesteris. 

Vairāk nekā 56 000 cilvēku esot parakstījuši tiešsaites petīciju, kurā aicināts līdz ceturtdienas vakaram mainīt kristību rituālu. Petīcijā teikts: "Jaundzimuša bērna nāve šādas prakses dēļ esot milzīga traģēdija. Šādi riski ir jāaizliedz".

Sukeavas arhidiecēzes pārstāvji izteikuši līdzjūtību bojā gājušā mazuļa vecākiem. 

"Nav neviena vārda vai darbības, lai noslaucītu asaras un tagad nomierinātu vecāku un radinieku dzirdēto, taču mēs esam kopā ar viņiem šajā jautājumā. Šis ir īpaši grūts laiks," teikts," arhidiecēzes paziņojumā. 

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu