Gaisa temperatūra Latvijā pazeminājusies līdz -28 grādiem (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sals. Ilustratīvs foto.
Sals. Ilustratīvs foto. Foto: Paula Čurkste/LETA

Sestdienas naktī un saullēktā Latvijā valdīja sals līdz -28 grādiem, zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Vidzemē, tai skaitā Pierīgā, kā arī Zemgales novados dienvidos no Rīgas, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Lai gan Rīgas centrā gaisa temperatūra bija -13 grādu, netālu uz austrumiem un dienvidiem no galvaspilsētas sals pastiprinājās līdz -24 grādiem.

Minimālā gaisa temperatūra Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -8,9 grādiem Mērsragā līdz -23,6 grādiem Bauskā, -23,8 grādiem Ainažos un -28,5 grādiem Staļģenē, kur atrodas novērojumu stacija "Jelgava".

"Latvijas Valsts ceļi" novērojumu tīklā zemākā gaisa temperatūra bija -25,4 grādi Ogresgalā, -25,8 grādi Kaibalā un -26,5 grādi Amatas novada Melturos.

Valsts lielākajā daļā sestdienas rītā ir skaidrs laiks vai neliels mākoņu daudzums, bet no jūras nākošu mākoņu ietekmē turpina snigt vietām Kurzemē, Zemgalē un Rīgas pusē, dažviet snieg stipri.

Sniega segas biezums Kalnciemā pieaudzis no 15 centimetriem piektdienas rītā līdz 29 centimetriem sestdienas rītā, Rīgas centrā - attiecīgi no 15 līdz 24 centimetriem. Dziļākais sniegs novērojumu stacijās ir 34 centimetri Alūksnē un 35 centimetri Siguldā.

Pūš lēns vējš, vietām ir bezvējš. Dažviet sarma.

Zemākā gaisa temperatūra Eiropā 6. februāra rītā bija -31 grāds kalnos Norvēģijā un arī Vorkutā, Krievijā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu