Ārkārtējā situācija Latvijā ⟩ Reģistrēti gandrīz 16 000 administratīvā pārkāpuma procesi (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija un zemessardze rīko komandantstundas reidus
Policija un zemessardze rīko komandantstundas reidus Foto: Edijs Pālens / LETA

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas pērn novembrī Latvijā par Covid-19 ierobežojumu neievērošanu reģistrēti 15 856 administratīvā pārkāpuma procesi, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā.

Ārkārtējā situācija tika ieviesta pērn 9.novembrī. Lai arī likums par ierobežojumu pārkāpumiem paredz līdz 2000 eiro lielu sodu, administratīvā pārkāpuma procesa sākšana automātiski nenozīmē soda piemērošanu. Policija katrā gadījumā individuāli izvērtē soda piemērošanas nepieciešamību.

Lielākoties pārkāpumi konstatēti par pulcēšanās ierobežojumu pārkāpumiem, mutes un deguna aizsega nelietošanu, kā arī pašizolācijas neievērošanu. Tāpat aizvien tiek konstatēti gadījumi, kad personas, ieceļojot Latvijā, nav aizpildījušas elektronisko anketu vietnē "covidpass.lv", vai arī nav veikuši Covid-19 testu.

Tāpat diezgan bieži policija dod arī preventīvus norādījumus.

Policijas mērķis, veicot šādas pārbaudes, nav sodīt, bet gan preventīvi skaidrot un veicināt izpratni par ārkārtējo situāciju, kā arī panākt, lai iedzīvotāji un komersanti izturas atbildīgi un ievēro noteiktos ierobežojumus.

Ārkārtas situācijas laikā Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības policiju ir veikusi 119 331 preventīvās pārbaudes un reaģējusi uz 2414 izsaukumiem, 22 649 reizes policijas darbinieki ir devuši preventīvus norādījumus.

Policija atgādina, ka arī šodien no plkst.22 līdz 5 iedzīvotājiem ir jāatrodas savās dzīvesvietās un ārpus tās bez attaisnojoša iemesla atrasties nedrīkst.

Šajās dienās gluži tāpat kā iepriekš Valsts policija ciešā sadarbībā ar pašvaldību policijām, Valsts robežsardzi un zemessardzi uzraudzīs, lai tiek ievērotas noteiktās drošības prasības.

Valsts policija pastiprināti uzraudzīs ierobežojumu ievērošanu gan dienas laikā vietās, kur varētu pulcēties iedzīvotāji, gan arī nakts laikā, kad spēkā būs pārvietošanās aizliegums.

Paredzams, ka iedzīvotāji brīvdienās baudīs ziemīgos laikapstākļus, dodoties uz dabas takām, slēpošanas trasēm, makšķerēt, slidot un baudīt dažādas citas aktivitātes brīvdabas vietās. Lai sekmētu noteikto ierobežojumu ievērošanu, policija brīvdienās arī šajās vietās veiks pastiprinātu kontroli.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu