Baidens iebilst pret slepeno izlūkdienestu ziņojumu sniegšanu Trampam (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

ASV prezidents Džo Baidens piektdien paziņoja, ka viņa priekšgājējam Donaldam Trampam, kuram nākamnedēļ sāksies impīčmenta prāvā Senātā, nevajadzētu saņemt slepenos izlūkdienestu ziņojumus, kā tas ir ierasts ar eksprezidentiem.

"Es vienkārši domāju, ka nav nepieciešamības viņam saņemt izlūkdienestu ziņojumus. Kāda ir vērtība viņam sniegt izlūkdienestu ziņojumu? Kāda viņam vispār ir ietekme, ja ne vien fakts, ka viņš varētu kļūdieties un kaut ko pateikt?" intervijā raidījumam "CBS Evening News" pavēstīja Baidens.

Viņš arī kā iemeslu minēja Trampa "haotisko uzvedību".

Atrodoties amatā, Trampa atkārtoti raisīja bažas par izlūkdienestu sniegtās informācijas izmantošanu vai tās noraidīšanu.

2017.gada maijā, tiekoties ar Krievijas ārlietu ministru un vēstnieku, viņš atklāja slepenu informāciju, kas, kā uzskatīja ASV izlūkdienesti, pakļāvis briesmām sabiedroto izlūkošanas darbiniekus.

Viņš arī publiski apšaubīja izlūkdienestu secinājumus, ka Krievija iejaukusies 2016.gada prezidenta vēlēšanās un veikusi vērienīgu kiberuzbrukumu viņa termiņa beigās.

ASV eksprezidentiem tradicionāli pienākas izlūkdienestu ziņojumi, taču daudzi Trampa kritiķi pauduši satraukumu, ka viņš ir nekontrolējams un var izpļāpāt nacionālajai drošībai vitāli svarīgu informāciju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu