"Fox News" atceļ Trampa atbalstītāja Lū Dobsa raidījumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Raidsabiedrība "Fox News Media" atcēlusi labēji orientētā Lū Dobsa raidījumu, kurš regulāri izteicis nepamatotas sazvērestības teorijas un bijis viens no skaļākajiem eksprezidenta Donalda Trampa atbalstītājiem ASV televīzijā.

Lēmums piektdien pieņemts dienu pēc tam, kad ASV balsošanas tehnoloģiju uzņēmums "Smartmatic USA" iesūdzēja tiesā "Fox News", trīs tās televīzijas pārraižu vadītājus, tostarp Dobsu, kā arī Trampa bijušos juristus Rūdiju Džuliāni un Sidniju Pauelu, pieprasot no viņiem piedzīt 2,7 miljardus dolāru.

"Smartmatic USA" apsūdzēja viņus sazvērestībā izplatīt melīgus apgalvojumus, ka uzņēmums palīdzējis falsificēt ASV prezidenta vēlēšanu rezultātus.

Pārraidei "Lou Dobbs Tonigh" kanālā "Fox Business" bija visaugstākais reitings un to katru vakaru vēroja aptuveni 300 000 skatītāju.

Pēc Džo Baidena uzvaras ASV prezidenta vēlēšanās Dobss nemitīgi atkārtoja Trampa komandas apsūdzības par plašu krāpšanos vēlēšanās, nesniedzot nekādus pierādījumus.

Viņš uz savu pārraidi uzaicināja arī juristi Sidniju Pauelu, kura apgalvoja, ka balsu skaitīšanas iekārtu uzņēmums "Dominion Voting Systems" falsificējis ASV prezidenta vēlēšanas par labu Baidenam.

25.janvārī "Dominion Voting Systems" iesūdzēja tiesā Džuliāni un Pauelu par 1,3 miljardiem dolāru.

Savukārt "Smartmatic USA" prasībā teikts, ka 10.decembra pārraidē Dobss apsūdzējis "Smartmatic" un tā vadītāju Antonio Muhiku centienos mainīt balsošanas rezultātus pa programmatūras "sētas durvīm", lai sarīkotu "pamatīgu kiberjomas Pērlhārboru".

"Smartmatic USA" prasībā norāda, ka "Fox News" pārraidēs 13 epizodēs nepatiesi tika apgalvots, ka uzņēmums nozadzis 2020.gada vēlēšanas saziņā ar Venecuēlas sociālistu valdību.

Dobss savulaik arī pauda atbalstu sazvērestības teorijai, ka Baraks Obama nav dzimis ASV un tāpēc nevar ieņemt ASV prezidenta amatu.

75 gadus vecais Dobss vada raidījumus teju četras desmitgades, tostarp desmit gadus raidījumu "Lou Dobbs Tonigh".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu