Dzēruši šoferi un likumsargam nodarīti miesas bojājumi. Kā tika pavadīta aizvadītā "mājsēdes" nakts? (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Komandantstunda Rīgā. Ilustratīvs attēls.
Komandantstunda Rīgā. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Naktī no piektdienas uz sestdienu komandantstundas laikā likumsargi pieķēruši trīs pie stūres alkohola reibumā sēdušos autovadītājus un vienu dzērušu velosipēdistu, savukārt kāds pārkāpējs nodarījis miesas bojājumus policistam, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Vienā no gadījumiem Sējas novadā, ap plkst. 23.20, pārbaudot automašīnu "Audi", konstatēts, ka tās vadītājs atrodas 1,86 promiļu reibumā. Tāpat personai nebija transportlīdzekļa vadīšanas tiesību. Par braukšanu bez tiesībām un reibumā sākts kriminālprocess.

Tāpat konstatēti gadījumi, kad policistiem nācās saskarties ar pārbaudāmo personu pretošanos un agresivitāti. Piemēram, Dobeles novadā, pamanot, ka pēc plkst. 22 kāda persona atrodas ārpus savas dzīves vietas, likumsargi vēlējās noskaidrot vīrieša identitāti, tādēļ piegāja pie vīrieša, bet viņš, neko nepaskaidrojot, pagrūda likumsargu un muka prom. Vīrietis tika panākts, bet viņš turpināja pretoties policijas darbiniekiem un pretošanās laikā nodarīja miesas bojājumus kārtības policijas inspektoram. 

Pēc tam vīrietis ieskrēja savā dzīves vietā un ieslēdzās, taču persona tika identificēta, jo jau iepriekš nonākusi policijas redzeslokā un ir saukta pie atbildības par ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par uzbrukumu varas pārstāvim. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods. Tāpat pret vīrieti par komandantstundas neievērošanu ir sākts administratīvais process.

Kopumā komandantstundas kontroles laikā naktī no piektdienas uz sestdienu Valsts policija sadarbībā ar pašvaldību policijām, Valsts robežsardzi un Zemessardzi pārbaudīja 4604 personas. 3675 gadījumos personas uz ielas atradās attaisnojošu iemeslu dēļ un viņām bija aizpildīti pašapliecinājumi.

428 gadījumos iedzīvotājiem doti preventīvie norādījumi, bet tika konstatēti arī pārkāpumi, par kuriem piemēroti sodi vai sākti administratīvie procesi. Saistībā ar ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu sākti 267 administratīvo pārkāpumu procesi, no tiem visvairāk Rīgas reģionā. Tāpat sagatavoti 77 ziņojumi par administratīvo pārkāpumu procesu sākšanu.

Lai samazinātu risku inficēt vienam otru ar Covid-19, arī šonakt, naktī no sestdienas uz svētdienu, laikā no plkst.22 līdz 5, ir noteikts pārvietošanās aizliegums, atgādina likumsargi. Šajā laikā uz ielas var atrasties tikai, ja ir attaisnojošs iemesls un aizpildīts pašapliecinājums, kā arī līdzi jābūt personu apliecinošam dokumentam.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu