Bertānam atkal pieticīga precizitāte tāmetienos "Wizards" zaudējumā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva sešus punktus, bet viņa pārstāvētā komanda Vašingtonas "Wizards" cieta neveiksmi.

"Wizards" viesos ar rezultātu 97:119 (31:34, 21:35, 21:33, 24:17) zaudēja Šarlotas "Hornets" komandai.

Bertāns šajā duelī laukumā pavadīja 18 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā realizēja divus no septiņiem jeb 29% tālmetienu. Iepriekšējās 16 cīņās viņš grozā raidījis 33,1% "trejaču", kas par aptuveni desmit procentiem sliktāks sniegums, nekā iepriekšējā sezonā.

Tāpat viņš svētdien vienreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu bumbu un trīsreiz pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā ielaida par vienu punktu vairāk nekā iemeta.

ASV galvaspilsētas komandā rezultatīvākais ar 31 punktu bija līgas ražīgākais spēlētājs Bredlijs Bīls, 14 punktus pievienoja Robins Lopess, bet 12 punkti, 11 atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles bija Raselam Vestbrukam.

Mājiniekiem 26 punktus guva Terijs Rozaiers, 25 punkti bija Gordonam Heivordam, 19 punktus iekrāja Lamelo Bols, bet 11 punkti un 14 bumbas zem groziem bija Mailsam Bridžesam.

"Wizards" spēli sāka ar izrāvienu 7:0, taču laukuma saimnieki ātri atspēlējās un izvirzījās vadībā. Bertāns spēlē iesaistījās četrarpus minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām (15:27) un ar otro piegājienu realizēja tālmetienu. Vēl vienu "trejaci" viņš pievienoja ceturtdaļas pēdējā minūtē, panākot 29:34.

Otrā ceturkšņa piektajā minūtē rūjienietis pameta laukumu (39:45) un atgriezās trīsrpus minūtes vēlāk (44:60). Puslaika pēdējās minūtēs viņš vēl pāris reizes uzbruka no distances, taču šoreiz bumbas savu mērķi nesasniedza. Pirmās 24 minūtes "Wizards" zaudēja ar 52:69.

Otro puslaiku Bertāns uzsāka laukumā kopā ar savas pozīcijas spēlētāju Rui Hačimuru, taču "Wizards" uzbrukumu tas nepastiprināja. Trešajā ceturtdaļā nospēlētajās piecās minūtēs Bertāns pa grozu nemeta, kamēr viesi vēl vairāk nonāca iedzinējos, pēdējās 12 minūtes uzsākot ar 29 punktu deficītu (73:102).

Spēles ceturtajā ceturtdaļā Bertāns nespēlēja, bet "Wizards" vairs cīņā par uzvaru neiesaistījās un cieta neveiksmi.

"Wizards" - "Hornets" spēle svētdien ievadīja Ziemeļamerikas profesionālā sporta vakaru, kura kulminācija būs amerikāņu futbola līgas (NFL) sezonas finālspēle "Super Bowl", kurā tiksies Tampabejas "Buccaneers" un Kanzassitijas "Chiefs" vienības.

Vašingtonas komanda ar piecām uzvarām 20 spēlēs Austrumu konferencē ieņem 14.vietu starp 15 klubiem, kamēr "Hornets" ar 11 panākumiem 24 dueļos ir septītā.

"Wizards" izbraukumu turpinās pirmdien ar maču pret Čikāgas "Bulls", bet pēc tam atgriezīsies mājās, kur aizvadīs četras spēles pēc kārtas.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu