Reģionālais princips klātienes mācību atsākšanai varētu prasīt, lai saslimstība ar Covid-19 pašvaldībā ir zem Latvijas vidējā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Reģionālās pieejas princips klātienes mācību atsākšanai varētu paredzēt, ka saslimstībai ar Covid-19 pašvaldībā ir jābūt zem Latvijas vidējā, - tas bija noprotams no izglītības ministres Ilga Šuplinskas (JKP) teiktā šorīt intervijā LTV "Rīta panorāmā".

Atverot skolas pēc reģionālās pieejas principa, tikšot vērtēts arī tas, kā skolēni pārvietojas uz skolu, proti, lai tas notiek pēc iespējas individuāli - ar kājām, ar vecāku auto u.tml.

Ministre cer, ka jaunā principa iedarbināšana un skolu daļēja atvēršana klātienes mācībām varētu notikt nedēļas vai divu laikā.

Šuplinska atzina, ka ir sarežģīti cerēt, ka kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 Latvijā drīzumā samazināsies zem 200, lai attiecīgi varētu pārskatīt ierobežojumus, taču psihoemocionālā situācija skolās un ģimenēs arvien samilzt, tāpēc valdība domā par daļēju skolu atvēršanu.

Ministre atzīmēja arī Eiropas valstu pieredzi - pašlaik klātienes mācības notiekot 24 Eiropas valstīs. Galvenokārt klātienes mācības esot atsāktas pamatskolās, bet gana daudz vietās - arī vidusskolās.

Politiķe domā, ka attālinātās mācības Latvijā ir ievilkušās un pašlaik vairs īsti citu variantu nav un ir skolas ir jāatver, piemēram, ņemot vērā citu Eiropas valstu pieredzi, kur klātienes mācības atver uz mēnesi, kamēr ir stabilizējušies saslimstības ar Covid-19 rādītāji, bet tad atkal tās notiek attālināti. Cits variants ir skolēniem uz skolu doties pamīšus dažādām klašu grupām.

Šuplinska atkārtoti uzsvēra, ka mācību kvalitāte attālināti ir zemāka nekā klātienē, piemēram, mazākie bērni šādi spējot apgūt tikai ap 50% vielas.

Tāpat viņa cer vismaz daļēji klātienes mācības atvērt arī 12.klašu skolēniem, attiecībā uz kuriem vēl nav pavisam skaidrs, vai un kāda būs eksāmenu sesija.

Ministre lūgs valdībai papildus naudu skolotājiem individuālo konsultāciju plašākai nodrošināšanai skolēniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu