"Viņš ir ēna no spēlētāja, kas reiz bija." Apskatnieks skarbi kritizē Porziņģa sniegumu šosezon (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatnieki Kriss Vernons un Kevins O' Konors podkāstā "The Mismatch" asi izteikušies par Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa lietderību Dalasas "Mavericks" vienībai.

Dalasas "Mavericks" līdz šim ir aizvadījusi neveiksmīgu sezonu, 24 spēlēs izcīnot vien desmit panākumus, kas Porziņģa pārstāvēto vienību ierindo pirmspēdējā Pozīcijā Rietumu konferencē.

Kevins O'Konors sarunā ar kolēģi secināja, ka ir pienācis laiks uztraukties par "Mavericks" sniegumu šosezon.

"Es Dalasas "Mavericks" sakarā spiežu panikas pogu. It sevišķi Kristapa Porziņģa dēļ. Viņš nav tas spēlētājs aizsardzībā, kas reiz bija. Un ja viņš nedod tādu pienesumu aizsardzībā, tad viņa kopējā ietekme uz spēli tiek pilnībā samazināta. Viņš nav snaiperis no tālmetiena līnijas. 35-36% no trīspunktu līnijas ir labi viņa auguma puisim. Bet, kad viņš netrāpa tālmetienus un neietekmē spēli groza apakšā, šī komanda nespēj sasniegt to līmeni, kādā tai ir jābūt," latvieti kritizēja O'Konors.

Tāpat apskatnieks norādīja, ka, viņaprāt, "Mavericks" veiksmīgāku sniegumu demonstrē tad, kad Porziņģi aizstāj Maksimilians Klebers.

"Godīgi sakot, es par to komandu jūtos drošāk, kad laukumā ir Klebers, nevis Porziņģis. Viņš ir labāks metienu izpildītājs, daudzpusīgāks un labāks aizsardzības spēlētājs. Viņš cīnās vairāk. KP neizskatās tā kā iepriekš. Ir jābūt nedaudz piedodošiem, jo viņš atgriežas no meniska operācijas. Bet tā ir daļa no problēmas avota - viņa izturība," sacīja apskatnieks.

O'Konors arī atcerējās Porziņģa laikus Ņujorkā, apgalvojot, ka latvietis bija lielākā zvaigzne, ko "Knicks" draftēja ilgu gadu laikā, tomēr kluba vadībai neesot bijušas pretenzijas pret latvieša vēlmi tikt aizmainītam jau pieminēto veselības problēmu dēļ.

"Dalasa noriskēja. Un tas bija pamatots risks, ņemot vērā viņa talantu, ko mēs redzējām pagājušās sezonas otrajā pusē - vidēji 27 punkti, 11 atlēkušās bumbas, divi bloki. Viņš bija dominējošs spēks pēdējās 20-25 spēlēs pirms viņš atkal iedzīvojās savainojumā. Tā ir 13. reize, kad viņam ir bijis savainojums ķermeņa apakšdaļā," satraukumu par latvieša spēju noturēties laukumā pauda O'Konors.

Apskatnieks nenoliedz, ka arī Dončičs varētu demonstrēt labāku sniegumu aizsardzībā, bet tomēr galvenais iemesls "Mavericks" likstām esot tieši Porziņģis: "Ir kaitinoši, ka viņš ir ēna no spēlētāja, kas reiz bija. Vēl kaitinošāks ir fakts, ka komanda ir pēdējā trīspunktu procentā."

Pozitīvi noskaņots nav arī Vernons, kurš norādīja, ka "Mavericks" fani, kurus viņš redz savā "Twitter" laika joslā arī ir neapmierināti ar Porziņģi: "Šobrīd neko par viņu arī nevar dabūt. Porziņģim ir jāstrādā, lai viņš atkal būtu labs. Viņa vērtība ir ļoti zema. Šobrīd par viņu pat nevar dabūt neko tuvu labai atlīdzībai."

Porziņģis šosezon vidēji spēlē ir atzīmējies ar 19,5 punktiem un 8,3 atlēkušajām bumbām. "Mavericks" nākamo spēli aizvadīs naktī uz otrdienu, plkst. 3:30 pēc Latvijas laika savā laukumā uzņemot Rietumu konfernces vājāko komandu Minesotas "Timberwolves".

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu