"Latvijas pasts" brīdina par iespējamiem kavējumiem sūtījumu piegādēs (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Latvijas pasts".
"Latvijas pasts". Foto: Ieva Leiniša/LETA

VAS "Latvijas pasts" brīdina par iespējamiem kavējumiem sūtījumu piegādēs un pakalpojumu sniegšanā, aģentūrai LETA norādīja kompānijas pārstāvji.

Kompānijā skaidroja, ka inficēšanās ar Covid-19 un noteikto kontaktpersonu loka paplašināšanās dēļ atsevišķās pasta nodaļās un piegādes punktos nācies uz laiku pilnībā nomainīt strādājošo sastāvu, aizstājot ar kolēģiem no citām struktūrvienībām vai piesaistot pagaidu darbiniekus. Tādējādi ikdienas funkciju nodrošināšana paredzētajos termiņos vietām ir apgrūtināta, īpaši pieaugot attālināti iegādāto preču apmēram.

Inficēšanās un noteikto kontaktpersonu loka paplašināšanās dēļ "Latvijas pastam" uz laiku bijis pilnībā jānomaina klientu apkalpošanas vai piegādes štata darbinieki desmit pasta nodaļās un piegādes punktos, tādējādi noslogojot struktūrvienības, no kurām piesaistīti pagaidu darbinieki.

"Latvijas pastā" arī pauda, ka jaunie darbinieki - pastnieki vai pasta nodaļu operatori - tiek apmācīti darba gaitā, kas neizbēgami rada lēnāku apkalpošanu un sūtījumu piegādes. "Piemēram, jaunajiem pastniekiem rekordīsā laikā ir jāizprot adresācijas sistēma konkrētajā teritorijā, kas bieži ir sarežģīta un nepārskatāma, savukārt pasta nodaļu darbiniekiem jāapgūst visi pakalpojumi - sākot ar pasta sūtījumu noformēšanu un beidzot ar naudas pārvedumiem," minēja "Latvijas pasta" pārstāvji.

Vienlaikus kompānijā minēja, ka pastnieku darbu daudzviet apgrūtina arī netīrītie ceļi un nesakārtotās pastkastītes, kas izvietotas neatbilstošās vietās, ir nepareizi noformētas, neidentificētas vai arī to nav vispār. 

Jau vēstīts, ka "Latvijas pasta" apgrozījums 2020.gada deviņos mēnešos bija 64,913 miljoni eiro, kas ir par 6,8% mazāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 6,2 reizes, sasniedzot 4,773 miljonus eiro.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4000 darbinieku.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu