VID amatpersonai piespriests cietumsods par 154 441 eiro laimestu nenorādīšanu deklarācijā (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dokumenti tiesā. Ilustratīvs attēls.
Dokumenti tiesā. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pirmās instances tiesa piemērojusi septiņu mēnešu cietumsodu kādam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vecākajam muitas uzraugam, kurš deklarācijā nebija norādījis 154 441 eiro ienākumus no azartspēļu un izložu laimestiem, noskaidroja aģentūra LETA.

Prokuratūra aģentūru LETA informēja, ka amatpersona apsūdzēta par to, ka norādīja nepatiesas ziņas deklarācijā par ienākumiem lielā apmērā un arī izvairījās no nodokļu nomaksas.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais, būdams valsts amatpersona, iesniedzot VID kārtējo valsts amatpersonas deklarāciju, norādīja nepatiesas ziņas par 2018.gadā gūtajiem ienākumiem.

Apzinoties, ka gūtie ienākumi no azartspēļu un izložu laimestiem ir apliekami ar iedzīvotāju ienākuma nodokli, apsūdzētais 2018.gada ienākumu deklarācijā nenorādīja šos ienākumus vairāk nekā 154 441 eiro apmērā un nenomaksāja par tiem iedzīvotāju ienākuma nodokli, nodarot valstij zaudējumus 44 178 eiro apmērā.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa apsūdzēto atzina par vainīgu un sodīja ar brīvības atņemšanu uz septiņiem mēnešiem, piespiedu darbu uz 200 stundām, atņemot tiesības veikt visu veidu komercdarbību uz diviem gadiem.

Spriedumu desmit dienu laikā no pilna sprieduma pieejamības dienas var pārsūdzēt apelācijas kārtībā Rīgas apgabaltiesā.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu