Majors: Jaunā atbalsta programma varētu palīdzēt gan lielo, gan mazo pasākumu organizatoriem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Sešus miljonus eiro vērtā aizdevumu un grantu programma kultūras nozarē varētu palīdzēt gan lielo, gan mazo pasākumu organizatoru finansiāli dzīvotspējīgiem projektiem, aģentūrai LETA pavēstīja koncertaģentūras "PositivusMusic" vadītājs, koncertzāles "Palladium" līdzīpašnieks Ģirts Majors.

Pagājušajā nedēļā valdība apstiprināja Kultūras ministrijas (KM) un finanšu institūcijas "Altum" izstrādāto regulējumu, kas paredz aizdevumu un grantu veidā sniegt atbalstu Covid-19 ietekmētajām mākslas, izklaides un atpūtas nozarēm, un ar nozarēm saistītai ekosistēmai to ekonomiskās aktivitātes atjaunošanai.

Majors pavēstīja, ka programma ir vērsta uz darbības atjaunošanu un līdzekļu iepludināšanu projektu radīšanā, lai industrijas dalībniekiem, kuri patlaban atrodas pilnīgā dīkstāvē, būtu stimuls uzsākt darbu pie jaunu projektu veidošanas, ko varēs īstenot tad, kad ierobežojumi tiks atcelti.

Viņa ieskatā, programma varēs palīdzēt gan lielo, gan mazo pasākumu organizatoriem. Majors skaidroja, ka jebkura latviešu grupa var pretendēt uz vidēja mēroga koncertu un izmantot programmā iegūto finansējumu, lai sāktu veidot, piemēram, skatuves scenogrāfiju vai video projekcijas.

"Jāņem vērā, ka daļa no šī finansējuma ir kā grants un, manuprāt, mākslinieki var izveidot tādu koncertprojektu, kādu, iespējams, nevarētu izveidot iepriekš, ja visi ieguldījumi būtu jāatpelna tikai ar biļetēm," sacīja koncertaģentūras "PositivusMusic" vadītājs, norādot, ka programmas mērķis nav bezmērķīgi saražot daudz un dažādus pasākumus, bet gan radīt tādus, kas paši sevi spēj atpelnīt.

Jautāts, vai programmai paredzētie 6 miljoni eiro, ir pietiekams atbalsts, Majors uzsvēra, ka pagaidām par to vēl ir pāragri spriest. Viņš atzīmēja, ka tad, kad tie nozares spēlētāji, kas būs aizņēmušies naudu, sāks to atdot, pastāv iespēja, ka šo programmu varētu turpināt un izdosies atbalstīt ne tikai 60 komersantus, kā paredzēts tagad, bet gan vairāk. Koncertzāles "Palladium" līdzīpašnieks arīdzan norādīja, ka nozarē strādājošie gaida šo programmu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu