Koalīcija aicinās LM un EM kopīgi rast risinājumu papildu atbalstam iedzīvotājiem un ekonomikai (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Koalīcija aicinās Labklājības ministriju un Ekonomikas ministriju kopīgi rast risinājumu gan individuālajam papildu sociālajam atbalstam iedzīvotājiem, gan ekonomikai attīstībai ilgtermiņā, šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers skaidroja, ka nepieciešams rast līdzsvaru starp īstermiņa un ilgtermiņa vajadzībām, ņemot vērā gan ekonomiskas attīstību ilgtermiņā, gan sociālo šķautni saistībā ar atbalsta sniegšanu iedzīvotājiem.

Kariņš skaidroja, ka šis jautājums uzrunāts saistībā ar Nacionālā apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (NA) rosinājumu "par tā saucamo "helikoptera naudu"".

Kā ziņots, NA rosinājusi par vienreizēja pabalsta izmaksu ģimenēm 500 eiro apmērā par bērnu. Kā aģentūru LETA iepriekš informēja politiskā spēka pārstāve Laima Melkina, NA ieskatā tas kalpotu kā papildu atbalsts, lai mazinātu negatīvās sekas Covid-19 ierobežojumu laikā. NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars norādījis, ka daudzas ģimenes patlaban piedzīvo ienākumu sarukumu, kā arī bērni jau ilgstoši mācās mājās, ģimenes pielāgo savu ikdienu un iegādājas dažādas mācībām nepieciešamas preces.

NA rosina pabalstu tostarp izmaksāt arī par aizbildniecībā vai audžuģimenē esošiem bērniem. NA aplēses liecina, ka kopumā šim mērķim būtu nepieciešami 170 miljoni eiro.

Papildus partija rosina veikt piemaksas ģimenēm, kurās aug bērns ar invaliditāti - 250 eiro, kā arī daudzbērnu ģimenēm - 250 līdz 500 eiro. Par bērniem vecumā līdz 24 gadiem, ja viņi ir apgādībā un mācās, tiek rosināta piemaksa 250 eiro. Šādām papildu piemaksām būtu nepieciešami 23 miljoni eiro, informēja NA.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu