Sniegotās ziemas dēļ Rīgā iztērēta puse no ielu uzturēšanai paredzētajiem līdzekļiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Sniegotās ziemas dēļ Rīgas domes Satiksmes departamentam šogad būs nepieciešami papildu līdzekļi galvaspilsētas ielu uzturēšanai, jo jau ir iztērēta puse no ielu uzturēšanai paredzētajiem līdzekļiem, šodien domes Satiksmes un transporta lietu komitejā atklāja departamenta direktors Vitālijs Reinbahs.

Ierēdnis stāstīja, ka janvārī ir iztērēti 3 miljoni eiro, februāra prognozētās izmaksas ir 2,7 miljoni eiro, kas ir ievērojami vairāk nekā pērn šajā laikā. "Mēs jau esam iztērējuši pusi no finansējuma," pauda Reinbahs, piebilstot, ka būs jāmeklē papildu līdzekļi, jo "septembri būs nulle".

Turklāt, tuvojoties pavasarim, ir jāapzinās, ka lielākas problēmas var radīt bedres, kas atkušņa laikā veidojas strauji. "Tā būs vēl lielāka problēma nekā sniegs," atzina departamenta vadītājs.

Pēc viņa stāstītā, bedru "lāpīšana" ar auksto asfaltu maksā dārgi, aptuveni 55 eiro par kvadrātmetru. Turklāt šādu darbu efekts nav ilglaicīgs. Pavasarī arī plānota ielu attīrīšana no smiltīm, ņemot vērā piešķirto finansējumu.

Reinbahs atzina, ka līdz šim mazāka uzmanība pievērsta trešās kategorijas ielām, kur satiksmes intensitāte nav liela. Kritiskākā situācija brīvdienās šajās ielās esot bijusi Bieriņos, Mežaparkā, Torņakalnā un Juglā. Pēc viņa paustā, ielas bija izbraucamas, taču uz tām bija izveidojušās ledus rises, un pretim braucošas automašīnas nav varējušas samainīties, rodot bīstamas situācijas. Lai uzlabotu apstākļus, nācies piesaistīt greiderus no būvuzņēmumiem, jo ar pieejamo traktortehniku un lāpstām ielu stāvokli vairs nav bijis iespējams uzlabot, stāstīja Reinbahs.

Ņemot vērā, ka līdz šim trešās kategorijas ielām veltīta mazāka uzmanība, tagad to plānots uzmanīt, darbojoties preventīvi un neļaujot veidoties risēm. Kopumā situāciju uz ielām Reinbahs nodēvēja par apmierinošu, par problemātiskākām vietām saucot gājēju pārejas, uz kurām veidojas sniega vaļņi.

Atbildot uz deputātu jautājumiem, Reinbahs informēja, ka Rīgā ir vairākas atbērtnes sniegam, taču pašlaik pamatā sniegs tiek izvests un tam paredzēto teritoriju Rītausmas ielā. Agrāk sniegu izkrāva arī pie Daugavas, taču pašlaik tas vairs nav atļauts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu