Levandovskis kaldina "Bayern" uzvaru FIFA Klubu pasaules kausa pusfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Roberts Levandovskis
Roberts Levandovskis Foto: EPA/Scanpix

Divus vārtus gūstot Robertam Levandovskim, Vācijas futbola klubs Minhenes "Bayern" pirmdien iekļuva Katarā notiekošā FIFA Klubu pasaules kausa finālā.

Bavārijas klubs pusfinālā ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Ēģiptes vienību "Al Ahly".

Pirmos vārtus Levandovskis guva spēles 17.minūtē, kad minhenieši sarāva "Al Ahly" aizsardzību, polim sitot precīzi no aptuveni astoņiem metriem.

"Bayern" šajā mačā bija izteikts pārsvars, bet punktu savai uzvarai komanda pielika vien četras minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Līroja Sanē no galalīnijas piespēlēja Levandovskim, kurš netraucēts ar galvu raidīja bumbu mērķī.

Minhenes vienība lūkos izcīnīt savu sesto trofeju gada laikā. "Bayern" pēdējā gada laikā uzvarējusi Vācijas bundeslīgā, Vācijas kausā un Superkausā, kā arī Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Čempionu līgā un UEFA Superkausā.

Tikmēr "Al Ahly" ir iepriekšējās sezonas Āfrikas Futbola konfederācijas (CAF) Čempionu līgas uzvarētāja.

Finālā "Bayern" ceturtdien tiksies ar Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) Čempionu līgas 2020.gada uzvarētāju San Nikolasas de los Garsas "Tigres UANL" no Meksikas, kas pusfinālā ar 1:0 apspēlēja nesen Dienvidamerikas Futbola konfederācijas (CONMEBOL) prestižākajā klubu turnīrā "Copa Libertadores" triumfējušo Brazīlijas vienību Sanpaulu "Palmeiras".

Fināls notiks "Education City Stadium", kur norisināsies 2022.gada Pasaules kausa finālturnīra spēles.

"Bayern" Klubu pasaules kausā un tās priekštecē Starpkontinentālajā kausā uzvarējusi trīs reizes - 1976., 2001. un 2013.gadā.

"Bayern" un "Palmeiras" klubiem uzreiz bija nodrošinātas vietas pusfinālā.

FIFA Klubu pasaules kauss Dohā sākotnēji bija paredzēts decembrī, bet Covid-19 pandēmijas dēļ tas pārcelts uz februāri.

Šogad futbolisti par FIFA Klubu pasaules kausu cīnās 17.reizi vēsturē, bet iepriekšējā turnīrā uzvarēja Anglijas premjerlīgas komanda "Liverpool", kas finālā ar 1:0 apspēlēja Riodežaneiro "Flamengo" no Brazīlijas.

Turnīra titulētākais klubs ar četrām uzvarām ir Madrides "Real" no Spānijas.

Šī gada decembrī turnīrs notiks Japānā ar septiņu komandu dalību, bet nākotnē plānots kausu palielināt līdz 24 vienībām, trofejas izcīņai norisinoties Ķīnā.

FIFA Klubu pasaules kauss, kurā piedalās turnīra rīkotāja un sešas konfederāciju čempiones, tiek izcīnīts kopš 2000.gada. Līdz šim turnīri norisinājušies Āzija, Āfrikā un Dienvidamerikā. 2001.gadā kausa izcīņu bija ieplānots aizvadīt Spānijā, taču dažādu iemeslu dēļ turnīrs tika atcelts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu