Sevastova un Ostapenko zaudē Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AFP / Scanpix

Latvijas vadošās tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko otrdien piedzīvoja zaudējumu Austrālijas atklātā čempionāta vienspēļu pirmajos mačos.

Vispirms Sevastova ar 3-6, 1-6 zaudēja igaunietei Kaijai Kanepi.

Pirmajā setā Latvijas tenisiste jau sākumā deva lielu handikapu igaunietei, zaudējot pirmo un trešo geimu, pašai servējot.

Sestajā geimā Sevastovai izdevās panākt 2-4, pēc pirmās izspēles zaudējuma uzvarot četrās nākamajās. Tomēr devītajā geimā Kanepi ieguva divas setbumbas pēc kārtas un otro no tām realizēja, uzvarot ar 6-3.

Otrais sets sākās vēl sliktāk. Pirmajai servējot Kanepi, viņa panāca 5-0 savā labā. Arī sestajā geimā viņai bija mačbumba, taču spēle beidzās nākamajā geimā, kad viena breikbumba tika arī Sevastovai.

Igauniete uzvarēja 74% izspēļu, pašai servējot, kamēr Sevastova spēja uzvarēt tikai katrā otrajā. Arī ar otro servi Kanepi guva 61% punktu, kamēr Latvijas tenisiste - 40%.

Katra no tenisistēm realizēja pa 50% breikbumbu, taču Sevastovai šādas iespējas bija vien divas, kamēr Kanepi - desmit.

Igauniete labāk kombinēja, veicot 18 uzvarošus sitienus, kamēr Sevastovai tādi bija septiņi. Piespiestās kļūdas vairāk bija uzvarētājai - 23 pret 17, taču igauniete visa mača laikā uzvarēja 59 izspēlēs, kamēr Latvijas tenisiste - par 20 mazāk.

Sevastova WTA rangā ieņem 53.vietu, kamēr Kanepi atrodas 65.pozīcijā.

Liepājniece sezonas pirmajā turnīrā Abū Dabī zaudēja pirmajā kārtā, bet otrajās sacensībās - tepat Melburnā notikušajā "Yarra Valley Classic WTA 500" - apstājās otrajā kārtā.

Tikmēr Kanepi sezonu sāka iepriekšējā nedēļā Melburnā, kur "Gippsland Trophy WTA 500" turnīrā sasniedza finālu, kurā divos setos tika atzīts Beļģijas tenisistes Elīzas Mertensas pārākums. Līdz finālam viņa pārvarēja piecas kārtas, vienu no tām gan bez cīņas, jo viņas pretiniece Muhova izstājās no turnīra.

Iepriekšējo reizi 35 gadus vecā Kanepi kāda WTA finālā spēlēja 2013.gadā, kad triumfēja sacensībās Briselē.

Abas tenisistes karjeras laikā vienspēļu turnīros līdz šim bija tikušās divas reizes, abās uzvaru svinot igaunietei. Pēdējā oficiālā tikšanās reize bija 2011.gadā Parīzē, kur Kanepi uzvarēja ar 7-6 (7:5), 6-2. Pagājušā gada jūlijā viņas arī aizvadīja vienu spēli pārbaudes turnīrā, kurā ar 7-6, 2-6, 10:5 pārāka bija Kanepi.

Abām tenisistēm ir pa četrām WTA vienspēļu trofejām.

Pagājušajā sezonā abas tenisistes Austrālijā sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā apstājās jau pirmajā kārtā.

Otrajā kārtā Kanepi tiksies ar planētas ceturto raketi un pērnā gada čempioni Sofiju Keninu no ASV.

Tikmēr Ostapenko ar 5-7, 2-6 piekāpās čehietei Karolīnai Muhovai.

Arī Ostapenko līdzīgi kā Sevastova maču sāka ar zaudētu serves geimu. Astotajā geimā ar trešo breikbumbu viņai izdevās panākt neizšķirtu - 4-4.

Devītais geims bija garākais mačā, un tajā ar trešo breikbumbu tomēr uzvarēja Muhova. Tomēr jau nākamajā geimā Latvijas tenisiste arī ar trešo breikpunktu panāca neizšķirtu, novēršot vienu setbumbu 5-5.

11.geimā Ostapenko deva vēl trīs iespējas pretiniecei uzvarēt, uzņemot servi, un trešo čehiete izmantoja.

Arī 12.sets bija garš. tajā viena breikbumba bija arī Ostapenko, kura atspēlējās no 0:40, bet ceturto mačbumbu viņa atspēlēt nespēja.

Arī otrais sets Ostapenko sākās ar savas serves geima zaudējumu. Vēlreiz tas pats atkārtojās piektajā geimā, nonākot iedzinējos ar 1-4.

Ar trešo breikbumbu izdevās uzvarēt nākamajā setā, tašu septītajā geimā ar otro breikbumbu pārāka bija Muhova, pēc tam ar savu servi pārliecinoši aizvadot maču līdz uzvarai.

Ostapenko nesekmējās pirmā serve, laukumā trāpot vien 55% reižu, bet ar otro servi izdevās uzvarēt vien 29% izspēļu pret čehietes 40 procentiem.

Abām tenisistēm bija pa 11 breikpunktiem, no kuriem Latvijas pirmā rakete uzvarēja trīsreiz, bet pretiniece - sešreiz.

Čehiete labāk kombinēja, realizējot 23 uzvarošus sitienus, kamēr Ostapenko tādi bija 15.

Čehiete mača laikā uzvarēja 84 izspēlēs, kamēr Latvijas tenisiste guva 73 punktus.

Ostapenko rangā ieņem 47.vietu, bet viņas pretiniece Muhova, kura Melburnā saņēmusi 25.numuru, ir 27.pozīcijā.

Latvijas tenisiste šosezon bija aizvadījusi trīs spēles, kurās izcīnītas divas uzvaras. Viņa pagājušajā nedēļā "Gippsland Trophy WTA 500" turnīrā sasniedza astotdaļfinālu, kurā piekāpās Jeļinai Svitoļinai no Ukrainas. Pirms tam tika pārspētas divas pretinieces.

Tikmēr Muhova šosezon bija piedalījusies divos turnīros Abū Dabī un Melburnā, abos izstājoties. Pirmajā turnīrā tika sasniegta otrā kārta, bet otrajā  - trešā.

Abas tenisistes vienspēlē iepriekš kortā nebija tikušās. Ostapenko karjeras laikā virs galvas cēlusi trīs vienspēļu un tikpat dubultspēļu trofejas, bet Muhovai izdevies izcīnīt vienu uzvaru kādā no turnīriem.

Pagājušajā gadā Ostapenko un Muhova sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā nepārvarēja otro kārtu.

Otrajā kārtā šī dueļa uzvarētāja spēkosies ar vācieti Monu Bartelu (WTA 212.) vai kvalifikāciju pārvarējušo itālieti Elizabetu Kokjareto (WTA 126.). Bartela ilgstoši ārstēja savainojumu un pie spēlēšanas "Australian Open" tika pateicoties aizsargātajam rangam.

Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācija šogad Covid-19 dēļ notika Dohā un Dubaijā. Pamatturnīrs Melburnā plānots līdz 21.februārim. Ierasti sacensības noris janvārī, bet šogad tās Covid-19 pandēmijas dēļ pārceltas trīs nedēļas vēlāk.

Pagājušajā gadā uzvaru vīriešu konkurencē svinēja Novaks Džokovičs no Serbijas, bet starp dāmām labākā bija Sofija Kenina no ASV.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu