FM ar telefona starpniecību informē nodokļu maksātājus par atbalsta iespējām Covid-19 krīzē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Telefons. Ilustratīvs attēls.
Telefons. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Finanšu ministrija (FM) kopš 25. janvāra ar telefona starpniecību informē nodokļu maksātājus par atbalsta iespējām Covid-19 krīzē, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Līdz 5. februārim FM pārstāvji ir sazinājušies ar 3150 nodokļu maksātājiem, informējot par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrētajiem valsts atbalsta veidiem, kā arī nepieciešamības gadījumā novirzot konkrēto gadījumu VID padziļinātas konsultācijas sniegšanai par nodokļu maksātājam saistošiem jautājumiem un pieteikumu sagatavošanu. FM turpinās saziņu ar uzņēmējiem arī turpmāk.

Lielākā daļa jeb 71% sazvanīto nodokļu maksātāju bija informēti par valsts atbalsta veidiem, savukārt 24,1% par tiem nezināja. Puse aptaujāto zina, kādā veidā var pieteikties atbalsta saņemšanai, un 32,2% aptaujāto apstiprināja, ka plāno pieteikties kādam no valsts atbalsta veidiem. 

Tomēr vairāk nekā puse norādījusi, ka neplāno pieteikties atbalstam, jo uzskata, ka saņems atteikumu, ir mainījuši darbības jomu vai norādīja citu iemeslu. Vienlaikus aptuveni piektā daļa aptaujāto nodokļu maksātāju norādīja, ka atbalsts tiem nav nepieciešams, jo tiek galā paši vai arī Covid-19 krīze nav ietekmējusi apgrozījumu.

"Esmu pārliecināts, ka šāda komunikācija ar uzņēmējiem ne tikai uzlabo uzņēmēju informētību, bet arī ļauj FM kā politikas veidotājai paskatīties uz dažādām Covid-19 krīzes situācijām no uzņēmēja skatu punkta. Vienlaikus tā varam efektīvāk rosināt priekšlikumus diskusijai situāciju uzlabojumam," norādīja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Lai palīdzētu pārvarēt Covid-19 infekcijas otro izplatīšanās vilni, krīzes skartajiem uzņēmumiem ir pieejams valsts atbalsts - grants apgrozāmo līdzekļu plūsmas krituma kompensēšanai. Līdz 9.februārim uzņēmumiem izmaksāti granti par 2772 iesniegumiem kopumā 21 046 035 eiro apmērā. Savukārt dīkstāves atbalsti un algu subsīdijas izmaksātas 32 185 237 eiro apmērā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu