"Viņi var atnākt pāris minūšu laikā." Sieviete atklāj, kā sadzīvo ar 25 dažādām personībām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

23 gadus veca jauniete no ASV atklāj, kā sadzīvo ar 25 dažādām personībām, kuras, viņasprāt, liedz viņai iegūt darbu, vēsta portāls "Lad Bible".

Bo Hūperai ir diagnosticēti disociatīvi identitātes traucējumi - psihiski traucējumi, kuriem raksturīgi vismaz divi atšķirīgi personības stāvokļi, parasti tos veido traumas un tie izraisa to, ka Bo var pavadīt vairākas dienas, dzīvojot kā 13 gadus vecs zēns vai dusmīga pusmūža sieviete.

Bo kopā ir 25 alter ego, tostarp piecus gadus vecā Laila, 13 gadus vecais Toasts, koķetā pusaudze Treisija un sieviete vārdā Teksasa. Viņa saka, ka jebkura no viņas personībām var parādīties jebkurā laikā un turēsies tik ilgi, cik viņiem patīk, tas nozīmē, ka Bo partnerim Keisijam (22) ir jāgaida, kamēr atkal varēs sarunāties ar Bo.

"Viņi ir ļoti atšķirīgi, un man ir vajadzīgs ilgs laiks, lai es viņus visus iepazītu. Viens ir zēns vārdā Toasts, kuram tikko apritēja 13 gadi un viņš ir ļoti skaļš. Viņam patīk spēlēt spēles, un ar Keisiju viņam ir ļoti brālīgas attiecības. Reizēm Keisijs pajautā, vai es gribu tasi tējas, sauc mani par mīluli, un 13 gadus vecs zēns atbild, lai sauc viņu par puisi vai brāli," sacīja Bo.

"Ir Treisija, un viņa man ir ļoti atšķirīga, jo esmu ļoti kautrīga un viņa ir patiesi pārliecināta sieviete. Viņa pieņem dzērienus no puišiem klubos un reiz skūpstīja puisi, jo viņš viņai iedeva cigareti, bet es pat nesmēķēju," atklāja Bo. 

"Laila ir bērns, un viņa vēlas, lai viņu uzskata par sievieti, taču viņa ir bērnišķīga. Tad ir Rozija, kura nekad neļauj man dusmoties - ja Bo mēģina dusmoties, Rozija nāks un dusmas novērsīs," sacīja Bo. 

"Viņi var atnākt dažu minūšu laikā. Var atnākt un pateikt, ka man jāiet dušā, vai arī viņi var palikt vairākas dienas, un apkārtējiem cilvēkiem vienkārši jāgaida, kamēr Bo atgriezīsies. Dažreiz Keisijs lūdz satikt Bo un viņi saka, ka viņam jāgaida," skaidroja Bo.

Katrai personībai ir atšķirīga ēdiena, apģērba un pat partneru gaume. 

Bo sāka pamanīt savas personības, kad viņa bija pusaudža gados, kad ugunīgā pusmūža Teksasa sāka izturēties pret draugiem naidīgi.

"Mani draugi bija satraukti par mani, un es nezināju, kāpēc. Tad viens no maniem draugiem stājās pretī Teksasai un viņa atzinās, ka viņai nevajadzētu atrasties manā ķermenī. Tas attiecas ne tikai uz personībām, bet arī uz aizmiršanos.

Piemēram, kad es iekāpju automašīnā un kaut kur braucu, un, kad tur nokļūstu, saprotu, ka nevaru atcerēties braucienu," atklāja Bo.

"Ja jums ir disociatīvas identitātes traucējumi, rūpēties par sevi var būt grūti, taču var palīdzēt dažas praktiskas lietas. Jūs varat glabāt žurnālu, kas var palīdzēt uzlabot saikni un izpratni starp dažādām jūsu identitātes daļām, domāt par praktiskām stratēģijām, piemēram, valkāt pulksteni, uzturēt draugu un ģimenes sarakstu ar viņu kontaktinformāciju vai rakstīt sev piezīmes," sacīja Rozija Veterlija, garīgās veselības labdarības organizācijas pārstāve. 

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu